Најновије

ПРОТЕРАЛИ СУ ФРАНЦУЗЕ, А УСКОРО ЋЕ И ТЕРОРИСТЕ: Велики дан за ратом намучену Сирију

Сиријци славе 75. годишњицу повлачења француских колонијалиста и истовремено настављају борбу против нових колонијалиста који воде жесток рат са терористичким алатима и економском блокадом. Сиријци, надахнути подвизима својих предака, данас потврђују своју спремност да се жртвују како би сачували своју независност и победили тероризам и његове спонзоре.

Сиријски хероји (Илустрација: САНА)

Захваљујући јунаштву сиријског народа, Сирија је стекла независност 1946, а данас побеђује све колонијалне снаге и њихово оруђе - терористе.

Француски колонијалисти покушали су да наметну Сирији своје неприхватљиве услове такозваним Гуродовим ултиматумом од 14. јула 1920. 24. јула 1920. године, на периферији Дамаска, одиграла се чувена битка код Мајсалуна. Овај догађај означио је прекретницу у историји борбе сиријског народа за независност, постављајући солидне темеље за отпор француском колонијализму и независности земље.

Многи епови су написани крвљу Сиријаца, што је постало војна традиција овог народа. Независност постигнута као резултат националног отпора 17. априла 1946, постала је чврст темељ за подршку националној борби читаве велике арапске нације за ослобођење од колонијализма и полазна основа за борбу за изградњу снажног и новог арапског друштва , ослобођеног различитих облика зависности, неправде и експлоатације ...

Сиријци, обележавајући Дан независности, супротстављају се колонијализму у новом облику и потврђују да заслужују да носе заставу коју су држали очеви и дедови. Лекције из историје борбе потврђују да ће данашњу победу над отоманском и француском окупацијом пратити сламање неоосманизма и новог западног колонијализма пред јунаштвом храбре војске и великог народа Сирије.

Како су специјалци ухапсили украјинског конзула, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА