Најновије

КРАЈ ЛИГЕ ШАМПИОНА! 12 најбогатијих формирали ново елитно такмичење: Шта ће бити са Црвеном звездом, Партизаном...

Дванаест великих европских клубова званично саопштило је да креирају ново такмичење - Суперлигу.

Шта ће бити са Црвеном звездом, Партизаном... (Фото: принтскрин)

Јувентус, Милан, Интер, Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити, Ливерпул, Арсенал, Челси, Тотенхем, Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид су прихватили позив у Суперлигу Европе која би требало да буде основана ове вечери.

Бајерн Минхен, Борусија Дортмунд и Пари Сен Жермен су одбили позив у ново такмичење.

Сваки клуб који уђе у Суперлигу Европе добија одмах 350 милиона евра, четири пута више од онога што добија победник Лиге шампиона

УЕФА и Фудбалски савези Италије, Шпаније и Енглеске су запретили казнама клубовима који оснују Суперлигу Европе.

Најутицајнији спортски лист Шпаније истиче који су клубови заборављени од стране 12 оснивача новог такмичења.

Оснивачима новог такмичења фудбалер није био ни на крај памети, само новац. Тако се у пробраном друштву није нашао ниједан клуб који није финансијки гигант попут 12 оснивача.

Шпанска Марка се због тога бавила заборављеним клубоима, некада шампиона Европе. 

Учешће у новом такмичењу потврдили су Јувентус, Милан, Интер, Манчестер јунајтед, Манчестер сити, Ливерпул, Арсенал, Челси, Тотенхем, Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид, док су са друге стране ПСЖ, Бајерн из Минхена и Борусија из Дортмунда наводно одбили позив, али се већ спекулише да ће се ипак придужити новом такмичењу. Ни они нису имуни на новац?

Позив од стране богаташа није стигао на адресу Ајакса, Селтика, Бенфике, као ни Црвене звезде, Стеауе... Иако неки од ових клубова не долазе из моћних земаља, сигурно се и дан данас памте историјске фудбалске ноћи. Ако ћемо искрено, оно што може да пружу крцата "Маракана" у Лиги шампиона, никада нећете видети ни осетити рецимо на утакмици Манчестер ситија. 

- Далеко од економског света, источноевропским тимовима није место у новом формату. Можете помислити да руски клубови и имају шансу да некад уђу у Суперлигу, али други, укључујући и шампионе попут Стеауе или Црвене звезде, неће моћи да присуствују. Са њима су и Динамо Кијев, Ференцварош, Партизан, Грци, Турци... - наводи се у тексту Марке.

Марка напомиње да су ван такмичења остали гиганти из Португалије, Порто, који имају по две титуле првака Европе, могу само да се надају позиву, док Спортинг, који је тренутно на прагу титуле, далеко од Суперлиге.

Нема ни Ајакса, четвороструког првака Европе. Екипу која је створила Јохана Кројфа и револуционарно утицала на фудбал. Ајакс ипак може очекивати позив за Суперлигу Европе, али ту неће бити места за још два првака Европе из Холандије - ПСВ и Фејенорд. Ван елите остају и многи други тимови и лига екипа које су основале Суперлигу, као што су Рома, Наполи, Лацио, Севиља, Марсељ…

Како је Србин у Загребу "удавио" Хрвата погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир/ Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА