Најновије

КАКВА ТРАНСФОРМАЦИЈА У БЕЛОРУСКОМ ЗАТВОРУ! Ухапшени опозиционар из авиона више не критикује Лукашенка

Бивши главни уредник опозиционог Телеграм канала Некста, Роман Протасевич, отворио је нови Твитер налог, где одговара на питања о томе шта му се догодило након хапшења. Садржај постова у њему разликује се од претходних извештаја у којима је критиковао белоруске снаге безбедности и председника државе Александра Лукашенка, пише Ридус.

Роман Протасевич (Фото: Јутјуб)

И сам новинар уверава да он лично води налог и да корисницима одговара „без надзора“. У исто време, на питање о свом старом налогу, Протасевич је сугерисао да је он вероватно блокиран.

Протасевич тврди да након што је пребачен из минског затвора у кућни притвор, нико га није контактирао из канцеларије бивше председничке кандидаткиње Светлане Тихановске.

Такође је рекао да у истражном затвору против њега није коришћена тортура, јер би било глупо од стране власти, када би пажња целог света била прикована за ту ситуацију. Протасевич је такође одговорио на питање да ли су се његови погледи на опозицију у земљи променили након интервјуа са белоруским државним ТВ каналом.

'’Многи моји погледи се нису променили. Штавише, став се не може променити током интервјуа. Потпуно разумем зашто многи људи неће веровати ни аполитичним стварима које ћу овде написати'’, објаснио је Протасевич.

Протасевич је 23. маја ухапшен на аеродрому у Минску након што је авион компаније Рајанер, који је летео из Атине за Виљнус, хитно слетео због дојаве о бомби. Провео је око месец дана у призвору, а крајем јуна је пребачен у кућни притвор.

Ко је Украјини крив за губитак Крима, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА