Најновије

ДОДИК: Мило Ђукановић је исфрустрирани очајник који је изгубио власт!

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је председник Црне Горе Мило Ђукановић „политички клеветник који се појављује као самозвани врхунски судитељ и оцењивач, посебно пред међународним представницима“.

Додик (Фото: Јутјуб)

- Покушава на тај начин да себе представи као демократу, иако се последњих година у својој држави промовисао као политичар који оспорава основна људска права, попут права на слободу вероисповести - рекао је Додик коментаришући Ђукановићеве изјаве на конференцији о западном Балкану.

Не може да преболи

Српски члан Председништва рекао је да је потпуно легитимно да Србија као озбиљна држава чува интересе свих Срба у региону и такви потези српске државе и њеног председника Александра Вучића, који су за сваку похвалу, не угрожавају никога, а то што та посвећеност Србије према свом народу смета Ђукановићу и не чуди, јер он не води рачуна ни о великој већини држављана Црне Горе.

Он је оценио да је Ђукановић посебно личан према СПЦ, јер је због непримереног сукоба са њом изгубио себи веома драгу власт, што никако не може да преболи.

- Заборавља притом да је СПЦ старија од Црне Горе и да је он председник државе чији су управо грађани у огромној већини верници те исте Цркве, чија му је популарност у Црној Гори засметала и покушао је да је уруши дискриминаторским законом - био је јасан Додик.

Оптужбе

Он је закључио да су напади на СПЦ „очајничке изјаве исфрустрираног политичара на заласку, који је изгубио власт и наставља да делује са позиција црногорског ултрашовинизма и етноцентризма“.

Подсетимо, Мило Ђукановић је на конференцији о ЗБ у Братислави рекао да се Србија никада није помирила са независношћу Црне Горе, да СПЦ тежи клерофашизуму, као и да је крива за тзв. геноцид у Сребреници.

Џихадисти ударили жестоко, Асадова војска ће немилосрдно узвратити. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА