Најновије

"Вучић би пао као Ал Капоне, када бисмо знали како је набављао респираторе"

"Ова држава не поштује законе, не чује се глас струке, а уместо да нам Републичка комисија за заразне болести одређује мере, то ради Кризни штаб, који се заправо бави природним елементарним катастрофама. Не може нама премијерка или председник да говоре шта да чинимо у епидемији. Сумњам да неко намерно пушта да се природно заражавамо, јер ми и не знамо колика је имунизација становништва у овом тренутку - каже председник Синдиката лекара и фармацеута Србије др Раде Панић.

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

Он додаје да сумња да ни министар здравља Златибор Лончар, ни Батут, ни нико из владајућег миљеа не жели да се пропише обавезна вакцинација, али да врше незаконит притисак на здравствене раднике да се вакцинишу, кроз непотписане мејлове који су упућени здравственим установама и који се односе на то да здравствени радници морају о свом трошку да плате ПЦР тест након годишњег одмора.

- Држава може да пропише обавезну вакцинацију, али изгледа да јој то не одговара због реакције и политике - сматра др Панић.

Он подсећа да етика налаже медицинским радницима да се вакцинишу, како не би угрожавали и своје и животе својих пацијената и да он верује произвођачима вакцина, али не дозволама које је држава у секунди писала.

- Целокупна епидемија је искоришћена у предизборну кампању, користи се и сада, а епидемија је претворена у профит. Како другачије објаснити нову болницу у Новом Саду која се гради, а и у ове две које су изграђене у Батајници и Крушевцу нема ко да ради. Значи праве је да би је продали. Када би се само некако дошло до података о набавкама Фонда што се тиче медицинских апарата и свега осталог, видело би се, сигуран сам, да су се огромне паре опрале. Када би дошли до податка о набавци респиратора, на пример, Вучић би пао као Ал Капоне - каже др Панић.

За њега је врло симптоматична оптимизација здравства која је кренула. Започета је 2015. и подразумева да примарна здравствена заштита оде у приватне руке, али само захваљујући синдикату, мало је успорена.

- Да је завршена, сада бисмо имали, у доба ове епидемије, мртве људе по улицама. На жалост, плашим се да ћемо врло брзо бити у озбиљном проблему и да грађани неће имати прилику да се лече, јер је све спорно у тој оптимизацији. Ево, на пример, ја ћу мање да радим, више да зарађујем, али грађани неће моћи да се лече. Зато не смемо да дозволимо да до тога дође и сматрам да је следећа година последња шанса за повратак на пристојан, здрав и нормалан живот. Ако априла 2022. пропустимо, ако СНС остане на власти, Србија не може да се врати у нормалан живот - упозорава саговорник, који заједно са Синдикатом лекара и фармацеута Србије већ шест година води борбу да се пре свега смени министар Лончар.

- После свих предочених доказа, хиљаде дописа, жалби, притужби, нико не реагује. У овој држави кадија те тужи, кадија ти суди, нема бога и нема правде. Због два интервјуа која сам дао НИН-у позван сам два пута да дам свој исказ, служби за борбу против организованог криминала, у јануару сам им поднео и додатне доказе о 150 потврда умрлих у ковид одељењу у Краљеву, иако је званично било 93 преминула и ево нико није ништа покренуо, урадио - наводи др Панић пример колико се не поштује закон и колико тужилаштво и судство не раде свој посао.

Као евентуалну благу реакцију на свето он види Комисију за утврђивање реалног стања, али је парадокс што су у њој људи који треба да преиспитају свој рад!

- Све са борбом против епидемијом пуно је нелогичности, а једино што је још увек живо је солидарност. Зато сви треба да станемо сложно и заједно и обезбедимо пристојну власт у Србији у којој ће пре свега да се поштује Устав Србије - закључује Панић и додаје да живи за дан када неће постојати термин слободни медији, јер он значи да сада живимо у затвору и мраку у којем су сви медији са националном фреквенцом у власти СНС.

"СНС ће сам себе да уништи"

Могуће окончање овог суноврата устоличеног у владавини СНС за др Радета Панића је сама странка, која је прерасла себе, а чланови су незадовољни оним што добијају.

- Други могући покретач је СПС и Ивица Дачић, који је сада фигура, због апсолутне доминације СНС у Народној скупштини, или чак и Палма, на ког се изгледа заборавило, а основано се сумња колико је младих живота уништио. Поуздано знам колико је младих претпрело стравичан атак, а правимо се да не постоји. Плашим се да је наш мозак у дубокој тами и док не изађе из ње, ми смо у проблему, не живимо, већ преживљавамо - каже др Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута Србије.

Ботови СНС нуде бедних 100 гр кафе за сигуран глас. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА