Најновије

ЕУ ОДБИЛА ПРИСТУП СЛОВЕНАЧКОМ НОН-ПЕЈПЕРУ О ПРОМЕНИ ГРАНИЦА НА БАЛКАНУ: Превише осетљива тема

Савет Европе дефинитивно је одбио захтев за приступ документу који се односи на наводни "словеначки нон-пејпер о промени граница на западном Балкану''.

Регион (Илустрација: Гугл мапе)

- Тражени документ обрађује врло осетљиву тему, а његово објављивање имало би јасан и директан утицај на односе ЕУ са суседством, поткопавајући тиме јавни интерес за међународне односе - потврдили су из Европског савета аустријској агенцији АПА.

Почетком јуна аустријско веће потврдило је агенцији АПА да постоји документ везан уз наводни словеначки нон-пејпер о промени граница на западном Балкану.

Међутим, након што су испитали случај, одлучили су да не одобре приступ документу, јер случај потпада под изузетке Директиве, према којој институције могу да одбију приступ документима чије би објављивање "угрозило јавни интерес, посебно међународних односа", наводи Н1.

Наводни словеначки нон-пејпер подигао је велику прашину средином априла и на Западном Балкану и у Словенији, јер се њима предлагала промена граница на западном Балкану или "завршетак распада Југославије".

О британском тајном документу за трајно одузимање Космета од Србије прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА