Најновије

ИРСКИ НОВИНАР БРУТАЛНО ИСМЕЈАО ХРВАТЕ: "Јесте ли то написали на енглеском или америчком?" (ТВИТ)

Ирски новинар Брајан Мекдоналд исмејао је Хрватску амбасаду у Лондону која се огласила твитом у којем каже да су српски и хрватски два одвојена језика.

Брајан Мекдоналд зна шта је заправо хрватски језик (фото: pixabay.com, fb video)

Наиме, Амбасада је реаговала на твит  професора Ерика Гордија, стручњака за бившу Југославију, који је написао да му се свиђа како се на српско-хрватском, ако желите рећи да вам се нешто не да, кажете “мрзи ме”. На овај твит који је изазвао праву малу пометњу у српским и хрватским медијима, Амбасада је на енглеском језику одговорила: “Као одговор на твит професора Ерика Гордија, Хрватска амбасада у Лондону желела би да укаже на то да су хрватски и српски два одвојена језика”.

На овај твит, брутално им је одговорио ирски новинар, питањем: “Да ли је Хрватска амбасада написала овај твит на енглеском или америчком?”. Тиме је указао да је тврдња о различитости два језика, једнака тврдњи да постоји амерички језик, поред енглеског. Иначе, Брајан Мекдоналд је извештач из Русије, Белорусије и Украјине, па је добро упознат са проблемом када један исти језик носи различита имена, у зависности у којој земљи се користи. 

На Мекдоналдов коментар надовезали су се и други коментари, а један од најоригиналнијих је једног нашег земљака под псеудонимом Mr bluesman, који је написао: “Препознајем и неке речи из аустралијског”. 

Такође, у великом броју коментара говори се да не постоји хрватски језик, већ да је  оно што се тако зове такође српски језик.

Чији је Тесла, немачки медији се умешали у спор Срба и Хрвата, шта кажу, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА