Најновије

ЗАХАРОВА УПОЗОРИЛА: Одговор Русије на санкције биће жесток!

Америчке провокације везане за догађаје везане око блогера Алексеја Наваљног доказују да Вашингтон није вољан да се суочи са реалношћу, а одговор на америчке санкције Русији ће бити жесток и одговарајући, изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

„Још једном, у току је провокација коју су сместиле западне обавештајне службе о наводном тровању Наваљног. У току су и претње компанијама које раде на Северном току 2“, рекла је Захарова.

Према њеним речима, све то изгледа „патетично и осуђено је на пропаст, па се тиме демонстрира неспособност Вашингтона да напусти ароганцију, непристојност и невољност да се прихвати реалност, знајући унапред да нема никакве сврхе од притиска на Русију.

„Наш одговор, као и увек, биће снажан и одговарајући“, додала је.

САД су се придружиле санкцијама које је Велика Британија у петак увела против седам официра руске Федералне службе безбедности (ФСБ), за које се верује да су били умешани у инцидент са блогером Алексејем Наваљним, саопштило је данас британско министарство спољних послова у ажурираној листи санкција.

У заједничком саопштењу које је објавио Стејт департмент се наводи да су уведене санкције Алексеју Седову, Кирилу Васиљеву, Станиславу Макшакову, Владимиру Богданову, Алексеју Александрову, Ивану Спиридонову и Владимиру Пањајеву.

То значи да су им банковни рачуни замрзнути и да им је забрањен улазак у Британију.

Кривокапић се жали британској амбасадорки! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА