Најновије

УЛТИМАТУМ ЗА ИЗРАЕЛ: Имају рок од годину дана да се повуку са окупираних територија

Палестински председник Махмуд Абас је у обраћању пред Генералном скупштином УН дао Израелу једногодишњи рок да се повуче са окупираних палестинских територија или у противном палестинска власт више неће признавати хебрејску државу у границама из 1967. године.

Палестина (Фото: Pixabay)

У виртуалном говору на 76. заседању Генералне скупштине УН из свог седишта у Рамали, Аббас је у петак увече поновно позвао генералног секретара УН Антонија Гутереша да сазове међународну мировну конференцију, пренео је Ројтерс.

"Ако не успемо, чему онда одржавати признање Израела?", казао је Абас.

Додао је да Израел има годину дана да се повуче са палестинских територија окупираних 1967, укључујући и Источни Јерусалим.

"Спремни смо да радимо током те године на разграничењу и да решимо сва питања везана уз коначни статус двеју будућих држава, израелске и палестинске. Ако у томе не успемо, чему онда одржавати признање Израела на основи граница из 1967?", упитао је Абас.

Он је додао и да ће се Палестинска управа обратити Међународном суду правде са захтевом да пресуди о легалности окупације територија палестинске државе.

Израел је, како наводи Ројтерс, одмах одбацио захтеве палестинског лидера.

"Он поново показује да не представља ништа. Они који истински подржавају мир и преговоре не прете обмањујућим ултиматумима", рекао је израелски амбасадор при УН Гилад Ердан.

Како је Саудијска Арабија пала на колена, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА