Најновије

ЗАХАРОВА ОШТРО РЕАГОВАЛА: Одговорила марионетској власти тзв. Косова

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оценила је објаву тзв. косовске власти о томе да су двојица руских дипломата у покрајини непожељне особе, као грубу антируску провокацију. Тај поступак, додала је она, неће имати последице по њихов правни статус.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

Ради се о двојици дипломата који раде у приштинском одељењу руске амбасаде у Србији.

Приштина је као аргумент навела "опасност по националну безбедност" и "уставног поретка" који, како истиче Захарова, у покрајини фактички не постоји.

- Полазимо од тога да тај испад администрације у Приштини не повлачи за собом последице по правни статус поменутих руских дипломата. У складу с међународним правом и Резолуцијом СБ УН 1244, која је основ за нормализацију ситуације на Косову, они су акредитовани при Мисији УН (УНМИК) и немају никакве везе са структурама самопроглашене "државе" - наводи се у коментару Министарства спољних послова Русије.

Како је навела Захарова, по свему судећи ради се о намерној провокацији у прилог западног пројекта марионетске власти на Косову која спроводи агресивну политику усмерену не и последњи пут против Русије и њене конструктивне улоге на Балкану.

- Позивамо УНМИК и међународне снаге на Косову да у оквиру својих овлашћења у складу са Резолуцијом СБ УН 1244 осигурају безбедност и неопходне услове за нормалан рад персонала руске канцеларије у Приштини. Очекујемо од администрације УН одговарајуће писане гаранције - истакла је Захарова.

Подсетимо, Приштина је јуче прогласила два званичника косовског представништва Амбасаде Руске Федерације у Србији персонама нон грата.

Срби на КиМ суочени с новим претњама Приштине која најављује јачање тзв. војске Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА