Најновије

НУКЛЕАРНИ НАПАД НА РУСИЈУ?! Шокантна изјава америчког сенатора (ВИДЕО)

Републикански сенатор из Мисисипија Роџер Викер дао је узнемиравајући интервју Фокс њузу у коме се поигравао са могућношћу нуклеарног напада на Русију у случају да се Америка укључи у сукоб око Украјине.

Роџер Викер (Фото: Јутјуб)

- Не бих искључио војну акцију. Мислим да је грешка да склонимо ту опцију са стола, па се надам да ће је председник задржати - изјавио је Викер о потенцијалном сукобу са Русијом.

Када му је постављено питање како замишља војни сукоб са Русијом, одговорио је да би то могло да подразумева слање америчких бродова у Црно море и уништавање руске војне способности.

- Не бих искључио ни слање америчких трупа на терен - рекао је сенатор и додао да САД такође не би смеле да "искључе нуклеарну акцију", јер Америка мора да покаже чврстину у преговорима са Русијом.

Викерови коментари запалили су друштвене мреже. Иако је било оних који су их поздравили, било је и корисника који су сматрали да је идеја о употреби нуклеарног оружја "суманута". Бајденов специјални саветник за нуклеарну безбедност Џон Вулфстал оценио је да су Викерове речи "опасне и неодговорне".

Са друге стране, републикански конгресмен из Илионоја Адам Кинцингер подржао је Викера.

- Русија ће напредовати док не удари зид. Ми можемо да будемо тај зид или можемо да се повучемо и надамо да се Москва не нада обнављању целог Совјетског Савеза. Историја се понавља али ми то увек поричемо када се догоди - рекао је он.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА