Најновије

OВО НЕЋЕ СМЕТИ ДА ПОКАЖУ ВУЧИЋУ: Позвали на протесте преко РТС - водитељка одмах прекинула емисију (ВИДЕО)

Млади глумци из серије „Нечиста крв“ су гостујући у Јутарњем програму РТС-а позвали грађане на еколошки протест у суботу. Они су искористили прилику да на питање где публика може још да их гледа, наведу и улогу „грађана“.

Позив на протест (Фото: Јутјуб)

– Можете нас гледати у суботу у 14 часова где нећемо бити само Недим и ја, ми смо само грађани у тој улози и неће бити двадесетак људи, биће много више, око 30 хиљада и више, тако да позивамо грађане на протесте на све мостове Београда и шире, у чак 50 градова Србије – поручили су Грабеж и Незировић.

Овакав одговор је збунио водитељку програма која се врло брзо захвалила глумцима и завршила емисију.

Незадовољство грађана поводом пословања Јавног сервиса РТС посебно је уочљиво у ситуацијама као што су протести. На друштвеним мрежама је освануо снимак једног од демонстраната како снима екипу РТС-а, који су, према његовим речима, дошли на самом крају протеста, како би снимили што мањи број људи.

„Погледајте када је РТС дошао да снима на мосту, на крају када се народ разишао“, рекао је незадовољни грађанин док је снимао новинаре РТС.

Новинарка му је одговорила, али на снимку се не чује најјасније шта је рекла.

„Баш сад на крају, у 10 до 16х долазе, ваше право да знате све, е то је наша држава људи“, рекао је аутор видео снимка.

У другом делу Европе, Француска државна телевизија објавила је докуменатрану емисију о пројекту Рио Тинта у Србији, у којој су гледаоци могли детаљно да се информишу шта подразумева ископавање литијума, али и да чују где је тачно ова компанија отавила за собом пустош и изазвала еколошку катастрофу.

За то време, Јавни сервис у Србији уредно рекламира пројекат Рио Тинто, чиме наставља да директно саучествује и беспризорном обмањивању и неинформисању знатног дела јавности.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА