Најновије

"Грдно се вараш Александре Вучићу"

Александар Јовановић Ћута обратио се испред Еколошког устанка председнику Србије Александру Вучићу и навео да протести неће бити прекинути све док из просторног плана Града Лознице не буде био избрисан рудник Рио Тинто и пројекат Јадар.

Александар Јовановић Ћута (Фото: Јутјуб)

„Грдно се вараш Александре Вучићу, ако мислиш да ће испуњењем два основна захтева протести бити заустављени“, навео је Ћута и доао:

„Уколико скупштина града Лознице на седници која мора бити одржана најкасније до 15. децембра не донесе одлуку о брисању пријекта Јадар из пристирног плана, Еколошки устанак позваће грађане на наставак протеста и блокаде путева све до испуњења коначног циља а то је, протеривање Рио Тинта из Србије“.

Председник Србије Александар Вучић саопштиће данас одлуке које је донео у вези са спорним законима о експропријацији и рефрендуму и народној иницијативи, у складу са својим овлашћењима.

У најави из Председништва наводи да се да ће се Вучић обратити у 18.00 из Палате Србија и да ће говорити о протестима и компанији Рио Тинто, која је заинтересована да отвори рудник литијума у Србији.

Хиљаде грађана Србије блокирало је главне саобраћајнице у више од 50 места у земљи због незадовољства законима о експропријацији и рефрендуму, као и због компаније Рио Тинто.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА