Најновије

ШЕШЕЉ ЗА РИА НОВОСТИ: Бајден је покушао да говори језиком силе, али онда га је Путин пресекао

Лидер радикала коментарисао је виртуелни састанак двојице председника за руску новинску агенцију.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Амерички председник Џо Бајден је у разговору са руским лидером Владимиром Путином покушао да говори језиком силе и да поставља ултиматуме, али му то није успело, рекао је председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ за руску агенцију РИА Новости.

Разговор Путина и Бајдена одржан је јуче у формату затворене видео конференције и трајао је око два сата.

- Добро је да је до овог разговора уопште дошло. Уз поруке из администрација два председника, погледао сам и материјале страних медија. Очигледно је да је Бајден поново покушао да са председником Путином говори језиком силе и ултиматума. Али председник Путин му је јасно ставио до знања да се са Русијом не може тако разговарати - рекао је Шешељ.

- Сада је главни проблем питање Украјине. Американци су преварили бившег председника СССР-а Михаила Горбачова обећањем да се у случају распада Варшавског пакта НАТО неће ширити на њену територију. Ова колосална лаж је касније резултирала у пријему новонасталих држава из бившег СССР-а, на пример балтичких република. Американци и даље покушавају, хоће да укључе Украјину, Грузију, Молдавију у НАТО, раде на опкољавању Руске Федерације - српски политичар рекао.

Према његовим речима, Руска Федерација је, на срећу, тога потпуно свесна. "И уверен сам да то неће бити дозвољено", додао је Шешељ.

- Добро је да два председника разговарају што чешће. Наравно, не треба да дође до оружаног решавања сукоба. А Русију не могу уплашити економским санкцијама, по мом мишљењу, она је успела да претходне санкције искористи како би организовала производњу на сопственој територији свих потрепштина које су увожене са Запада - рекао је лидер српских радикала.

По његовом мишљењу, економске санкције Запада постале су шанса за економски развој Русије.

- Американци су очигледно дезоријентисани. Они схватају да губе планетарну хегемонију и доминацију. То не могу да постигну због Русије и Кине, али истовремено нису у стању да постигну квалитетан договор са Русима и Кинезима који би обезбедио дугорочну стабилност у свету – резимирао је Шешељ.

Извор: Srbijadanas. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА