Најновије

БЕЛИВУК ОДУШЕВЉЕН ОПТУЖНИЦОМ: Тужилаштву Црне Горе и Србије су пуна уста Француске

Пред подгоричким Вишим судом данас је одржана контрола оптужнице поводом убиства Милета Радуловића званог Капетан за које су оптужени држављани Србије Вељко Беливук, Марко Миљковић и Небојша Јанковић.

Вељко Беливук (Илустрација: Правда)

Оптужницом су обухваћени и Ратко Живковић, Радоје Звицер, Радоје Живковић, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Душко Рогановић и Владимир Вучковић.

Адвокати одбране су, преноси портал подгоричког Дана, били једногласни у ставу да не могу да се изјасне о овој оптужници јер СДТ нема наредбу на основу које се може видети ко је набавио Скај комуникацију, како и ко је наредио да се одређена лица прислушкују...

Оптужени Беливук, који се као и Миљковић и Јанковић укључио путем видеолинка из београдског суда, казао је да је одушевљен опружницом и да је Скај фотошопиран и монтиран.

"Остајем при ранијим исказима које сам дао пред Специјалним државним тужилаштвом Црне Горе... Одушевљен сам оптужницом. Слажем се са адвокатима, Скај комуникација је подметнута, фотошопирана и монтирана", рекао је Беливук.

Казао је да је нетачно да је Француска отркила Скај, прво су Холандија и Белгија а касније се укључила Француска...

"Тужилаштву Црне Горе и Србије су пуна уста Француске...Овим прислушкивањем су прекршени сви закони. Нема телефона, нема леша, нема ДНК...Нема ништа у овој оптужници. Ништа нисам починио нити сам члан криминалне организације..." рекао је Беливук.

Након његовог обраћања Већу подгоричког Вишег суда, којим преседава судија Борис Савић, оптужени Слободан Кашћелан је узвикнуо: "Живео Беливук!".

Беливук је навео да је остао недоречен на претходном рочишту где је судија поменуо да је послато писмо о "мору и месецу".

"Да не буде да сам луд..Ви сте саркастично прокоментарисали а знате о чему се ради. Ја сам добио папир да потпишем да ли пристајем да ми се суди у одсуству и наводи се да сам у бекству. Вршен је притисак да потпишем.. Некоме је одговарало да ми се суди без присуства. Ево видите нисам у бекству", казао је Беливук.

Према наводима СДТ-а , Ратко Живковић је ступио у контакт са Радуловићем тражећи од њега да се виде па га позвао да дође у његову кућу која се налази у Спужу у Стањевића Рупи тврдећи да се ради о безбедном и сигурном месту.

"Радуловић је у том објекту држан до 21. децембра 2020. године, а за које вријеме су му Беливук, Миљковић, Божовић, Кашћелан, Звицер, Вујотић, Живковић, Кнежевић, Радоњић, Вучковић, Ђуровић и Рогановић претили и обмањивали га како би изнудили новац и информације ко су припадници супротстављене криминалне организације, где им се налазе 'штекови' са оружјем и дрога са којом тргују", наводи се у оптужници.

Додаје се да су преко његовог криптованог телефона и апликације Скај у његово име слали су преко апликације Скај поруке и намамљивали припаднике супротстављеног - шкаљарског клана да долазе на одређене локације где би их потом ликвидирали.

Када су, како истрага сумња, осумњичени од Радуловића извукли све информације и податке који их занимају, лажно су му обећали да ће га пустити да живи у Шпанији.

Радоњић и Ђуровић су 21. децембра 2020. године у кући коју је обезбедио Рогановић убили Радуловића тако што су му ,,везали руке, а потом му на главу ставили најлонску кесу везавши је електричним продужним каблом око врата. Тело Радуловића је превезено до напуштеног војног објекта - укопа на врху Бабина глава - на Цетињу где је запаљен на ломачи направљеној од 23 старе аутомобилске гуме и 50 килограма роштиљског ћумура, пренео је Дан детаље из истраге.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА