Најновије

Двојица српских дечака рањена у Готовуши док су носили бадњак, на њих пуцао Албанац

Двојица српских дечака, рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

Пиштољ (Фото: Pixabay)

Деца су, како се наводи, у тренутку напада ишла поред пута и носила Бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу.

"Задобили су прострелне ране, један дечак је погођен у шаку а други у раме и тек пуком срећом нису страдали нити су животно угрожени. У овом тренутку се транспортују у Клиничко болнички центар у Грачаници где ће добити најбољу могућу негу. Реч је очигледном покушају убиства недужне српске деце која су засметала само зато што су носила Бадњак и тиме јасно показала да су Срби", наводи се у саопштењу.

Иако је више очевидаца видело регистрацију возила из ког је пуцано, локална полиција је возило пустила.

"Овакав напад директна је последица антисрпске политике Аљбина Куртија који својим понашањем и потезима охрабрује све оне који желе српску крв, чак и на Божић. Захтевамо хитну и одлучну реакцију међународне заједнице, а Канцеларија за Косово и Метохију ће породицама и повррђенима пружити сву неопходну помоћ", наводи се у саопштењу.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА