Најновије

"ПОНОВО ЋУ ИЋИ ПО БАДЊАК": Дечак Стефан Стојановић, ког је ранио помахнитали Албанац

Само Бог је спасао двојицу српских младића, рођаке Стефана (11) и Милоша (21) Стојановића из Готовуше код Штрпца од метака помахниталог Албанца Азема Куртаја (33), припадника тзв. Косовских безбедносних снага, који је на њих пуцао из возила у покрету, али и Стефана Томића из Клокота (18) којег су, док се са братом од тетке враћао са поноћне литургије, напала осморица Албанаца

Први напад на српске дечаке догодио се у петак, када су се враћали из сече бадњака и застали крај пута да се сликају. Стефан Стојановић том приликом рањен је у пределу рамена, док је Милош задобио прострелну рану руке.

- Добро сам, поново ћу ићи по бадњак! - рекао је ово јуче, за "Новости", из болничке постеље, мали Стефан Стојановић.

Он је још рекао да га рука не боли много и да се опоравља.

- Враћали смо се путем Милош и ја из сече бадњака и застали смо да се сликамо за успомену. Тада је одједном наишао аутомобил из којег је запуцано. Сада смо добро и Милош и ја.

И његова мајка Зорица истиче да је у несрећи било и среће:

- Иако је био преплашен, мој син је то боље и храбрије поднео него ми. Ми смо још увек у шоку, а он се држи храбро.

И док је она понављала да ништа није теже од стрепње за живот сопственог детета, једанаестогодишњи Стефан се из кревета у болници у Грачаници сликао са три подигнута прста.'

А да су Стефан и његов рођак Милош упркос повредама и преживљеном страху решени да и следеће године иду заједно по бадњак, потврдио је јуче и градоначелник Штрпца Далибор Јевтић. Он је, подсетивши и на прошлогодишњи напад на Србе у овом граду, када су упали специјалци РОСУ, указао да напад на српске дечаке на Бадњи дан није случајан јер је у колима албанског полицајца, како је незванично сазнао, било више таблица.

- То указује на намеру да се учини то што је учињено. Ја вам преносим део гнева који осећамо моји суграђани и ја. У петак нам је био јако тежак дан и, уместо да будемо у кругу својих породица, ми смо дан и вече провели протестујући на путевима, тражећи мир и безбедност - рекао је јуче Јефтић испред Клиничко-болничког центра у Грачаници.

Данас у Косовској Митровици протест против велеиздаје Александра Вучића и Српске листе

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА