Најновије

ПОГОДИЋЕ НЕМАЧКУ! До лета пад Украјине: Запад исцрпљује могућности! КФОР нема право да каже НЕ!

Eкономски блиц криг против Русије није дао резултате. Међутим, оно што би мене бринуло, да сам западни стратег јесте то што су санкције натерале Русе да проналазе нова решења која они, онако мало инертни, не би ни тражили, нити налазили, изјавио је адвокат Бранко Павловић, стручњак за привредно право, гостујући у емисији Реч на каналу Резервни положај. 

- Русија ће направити много бољу основу за даљи развој. По први пут озбиљну контролу изношења пара из Русије, бољу контролу курса рубље, и концентрацију технолошког знања да се замене све компоненте које су увозили са Запада, а биле су потребне за високу технологију. И огромном брзином ће то Русија да надокнади и руске компаније ће са новим производима постати конкурентне у целом свету, јер ће бити јефтиније од западних компанија – истакао је Павловић. 

Како је рекао, Запад планира да ограничи цену руске нафте „тако што ће прогањати власнике танкера“. 

- Власник танкера, превозник, ако утовари нафту где су му папир исказани на цени већој од 60 долара, губи право на осигурање танкера, будући да су западна осигуравајућа друштва део западног финансијског система. А ако танкер изгуби осигурање, онда он не може да пристане ни у једну луку – објашњава адвокат.

Павловић, међутим, наводи, да ће руска контрамера највише погодити Немачку. 
- Та контрамера се односи на државе које примењују ограничење цене, јер Руси њима уопште неће давати нафту. А нафтовод који води ка Немачкој снабдева немачке рафиниерије огромним количинама нафте, које немају решење како да се снабдеју, јер су прављене за прераду тог типа нафте какав долази из Русије. Други пут, знате шта значи? Истовариш у луци на Балтику, па превозиш железницом. Али то су такве количине да је то немогуће, осим ако не направиш неке лудачке капацитете железнице и вагоне који то превозе. Немачка има стратешке резерве за шест месеци, а након тога ће се појавити несташице деривата – прогнозира Павловић. 

Он је рекао и да Запад нема капацитета за озбиљнију војну помоћ Украјини, „а Украјини је потребна много већа помоћ од оне коју су имали“. 

- Зашто. Зато што трпе огромне губитке, а тек се очекују офанзивна дејства Русије. Јер ових 150.000 што се обучавају и наоружавају не служе да би дошли на линију фронта, него да би кренули у офанзивна дејства. До лета ћемо имати јасну слику да је Украјинска војска или капитулирала или изузетно близу капитулације и да Запад нема више шта да им да. Он нема више шта да испоручи – нагласио је Павловић. 

Према његовим речима, када се то деси, Запад ће „прећи на следеће жариште“.
Говорећи о Косову и Метохији, рекао је да је Резолуцијом 1244 дефинисано право да се наше снаге врате у покрајину, „за одређене намене, у одређеном броју“.

- А техничка питања враћања су препуштена команди која је на терену. Не одлучује команда на терену да ли ми имамо или немамо право, него само техничка питања: која јединица, у ком саставу, којим путем, када, где, на који начин, где да јој се обезбеди караула, гарнизон, јер морају негде да спавају, да се хране, и тако даље. Ми можемо да се обратимо УН због Кфоровог непоштовања. Захтев КФОР-у је исправно адресиран, али не сме да се стане на томе – закључио је Бранко Павловић.

ТРИ РУСКА ПРОТИВ ДВА УКРАЈИНСКА, КАКАВ ТЕНКОВСКИ ДУЕЛ У ДОНБАСУ!? Од почетка је било очигледно ко побеђује у језивој игри...(ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА