Најновије

БИЋЕМО НАЈМОЋНИЈА СИЛА У РЕГИОНУ, ОДЛУЧЕНО: Мигови стижу 28. марта!

Србија ће постати најмоћнија војна сила у региону 28. марта, за када је, планирано да на аеродром у Батајници слете први „мигови 29“ које је наша земља добила као поклон од Русије.

Мигови (Фото: Синхуа)

То ће уследити непосредно након планираног састанка Александра Вучића и Владимира Путина у Москви, а овог пута руски пилоти који ће „довести” летелице неће као 1987. бити у цивилним оделима и са краватама.
Како наводи војни аналитичар Владе Радуловић, наша земља ће ускоро моћи да се похвали чињеницом да има најмоћније ратно ваздухопловство у региону.
- Тада су морали да буду у цивилним оделима јер су се враћали редовном линијом „Аерофлота” и тада нису могли да врате опрему (одела) комерцијалним летом, али сада то неће бити случај, тако да претпостављам да ће бити у комплетној опреми. У сваком случају, Србија ће имати најмоћније ратно ваздухопловство у региону, уколико, наравно, изузмете Румунију, али и Грчку, која има 150 Ф-16 и планира набавку Ф-35. Уколико и када стигну и летелице из Белорусије, онда ћемо моћи да рачунамо на ескадрилу и по. Пре свега треба истаћи да ово није трајно решење, већ привремено и да смо затворили ту причу на 10 до 15 година, што нам даје довољно времена да у том периоду направимо озбиљну државну стратегију у вези с тим шта желимо да урадимо са нашим војним ваздухопловством - каже Радуловић и додаје да је ово и одлична прилика да појачамо обуку наших пилота.
Подсећања ради, министар одбране Зоран Ђорђевић недавно је изјавио да ће модернизација и ремонт летелица из Русије коштати Србију 185 милиона евра, док још није позната вредност војне донације из Белорусије, која би требало да нам донира ракетне системе противваздушне одбране (ПВО) типа „бук” и авионе „миг 29”.
Цео посао у вези с донацијом шест ловачких авиона „миг 29“ из Русије договорен је прошле године, када је премијер Александар Вучић боравио у Москви, и када је потврђено ће бити плаћена само модернизација и ново наоружање.
- Уколико бисте рачунали, да такве авионе купујемо, коштали би нас око 600 милиона евра. Онда можете да видите колико смо добили повољне цене и колико смо добили на поклон, бар када је реч о авионима - изјавио је тада Вучић. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА