Најновије

ИСПЛИВАО СТРАВИЧАН СНИМАК: Руски МиГ-31 испаљује нову хиперсоничну нуклеарну ракету Кинжал (ВИДЕО)

Овај руски борбени пресретач МиГ-31, наоружан хиперсоничном нуклеарном ракетом Кинжал, наводно ће учествовати на војној паради 9. маја (Дан победе је обележавање победе Совјетског Савеза над нацистичком Немачком у Великом патриотском рату).

Илустрација (Фото: РИА)

Познато је да је највећа брзина Кинжала око 10 Маха, или преко 12.000 км/ч, њен борбени домет је око 2.000 км, док је путања лета на висинама од 50-80 км изнад Земљине површине.
У овом тренутку, носач Кинажала је борбени пресретач МиГ-31 , а у будућности би ту улогу могао добити и борац пете генерације Су-57.
Аеродинамичке контролне површине омогућавају ракети да маневрише кроз своју путању и тиме избегава зоне ваздушне и ракетне одбране. Способност маневрисања при хиперсоничним брзинама је то што овој ракети даје њену нерањивост, што повећава њену вероватноћу да погоди мету.
Да би пресрео Кинжал, антиракетни систем Патриот ПАЦ-3 би морао да достигне брзину од 15 Маха, а у америчком арсеналу тренутно не постоји таква ракета. Најбоље што ПАЦ-3 може да учини је 4,5 Маха. Кинжал може погодити не само стациониране, већ и покретне мете, попут ратних бродова.
Већина информација о овој ракети је трентно класификована, иако је познато да она може носити конвенционалну или нуклеарну бојеву главу.
Руске "црне рупе" блокирале напад британске подморнице на Сирију! Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА