Најновије

„Разговори о љубави“: Књига која мења живот

Књига “Разговори о љубави” доступна је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Фото: Вулкан

„Свим добрим књигама је заједничко то да су догађаји описани у њима толико стварни да када прочитате и последњу страницу имате осећај да се све што се десило у књизи десило вама и сада вам припада заувек: и добро и лоше, усхићење и туга, бол, људи и места“, рекао је једном приликом Ернест Хемингвеј, а фебруар, познат као месец љубави, прави су повод да се на то подсетимо.
Вулкан издаваштво вам препоручује дебитантско дело британске књижевнице Наташе Лан „Разговори о љубави“, које дефинитивно спада у ову категорију одабране литературе.


Разговори о љубави су суштински започели као експеримент са циљем да се интервјуишу експерти о томе шта је љубав у свој својој хаотичности, а убрзо је прерастао веома читан и признат билтен који је привукао хиљаде претплатника и читав низ угледних саговорника. Нагла популарност овог билтена доказала је да Наташа Лан није једина особа спремна да отворено проговори о љубави. Ови разговори су потом прерасли у роман који Сандеј тајмс описује као књигу која би могла да вам промени живот. 


Ауторка у својој очаравајућој прози поставља три кључна питања о љубави: како да је пронађемо, како да је очувамо и како да преживимо када је изгубимо? Оно што чини посебну вредност ове књиге је чињеница да је реч о стварним љубавним причама које ће вас испунити надом, и подсетити да је љубав крхка, чврста, свакодневна, прелепа и увек вредна борбе. 


Наташа Лан нам кроз истините повести поручује да је љубав доживотни пројекат, прича у којој не можемо само да скочимо на крај. Колико смо заиста срећни што знамо да је никада нећемо завршити... Јер не постоји последња страница, постоји само низ нових почетака. 


„Нећу претерати уколико кажем да су ми разговори о љубави променили живот. Помогли су ми да прогледам кроз маглу чежње и да видим љубав која је већ била ту, у мом животу, све време. Такође су ме убедили да је, иако је љубав на много начина неспознатљива, корисно уколико покушамо да је дефинишемо“, испричала је ауторка.
У том разговору објаснила је и да је, када је напунила готово тридесет година, схватила да заправо нема никакве смернице за разумевање љубави. Како је све више посматрала своје пријатеље и њихове љубавне односе, и што је више сазнавала о својим родитељима, бакама и декама, колегама с посла и менторима, то је било очигледније да године никога од њих нису приближиле поимању ове неухватљиве, трансформишуће, свепрожимајуће емоције. Једне ноћи када јој је ова спознаја преплављивала мисли, седела је на кревету и записала неколико речи о љубави. У том тренутку схватила је да жуди за искреним, широким, понекад и нелагодним разговорима о аспектима љубави, који често не улазе у наше свакодневне дискусије о браку, односима са браћом и сестрама, пријатељствима или односима са родитељима. 
„Књига Разговори о љубави је драгуљ који ће вам умирити и ојачати душу“, казала је Пандора Сајкс, бестселер ауторка Сандеј тајмса, о дебитантском остварењу Наташе Лан. 


Наташа Лан је запослена у часопису Ред, завршила је курс о саветовању парова и психотерапији у Центру Тависток. Живи у Лондону.


Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА