Најновије

НОВИ ДЕТАЉИ ИСКАЗА МИЉКОВИЋА: Вулин ме замолио да обезбеђујемо Јовањицу

Недељник НИН у данашњем броју доноси исказ Бојана Хрватина, осумњиченог да је припадник групе Вељка Беливука, која се терети за најтежа кривична дела, у којем је он инспекторима СБПОК-а рекао да је гледао када је Беливук убијао претходно намамљене жртве.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Такође, овај недељник је објавио и исказ из Тужилаштва Марка Миљковића, осумњиченог да је са Беливуком био шеф групе, у којем говори о случају "Јовањица" и тврди да је наводно, с тим у вези, био у контакту са министром Александром Вулином.

Хрватин је испричао да је у Беливуковој групи добио телефон са заштићеном Скај апликацијом и да је Беливук на Скају био "Сопрано", Миљковић "Кратос", а навео је кодна имена надимке на апликацији за остале чланове групе, између осталих да је Радоје Звицер користио надимак Борна.

Детаљно је описао како је намамљен Горан Величковић Гокси, у чему је сам учествовао. Навео је да није присуствовао малтретирању Величковића, али да му је Миљковић испричао "да га је он лично 'решио' једним ударцем секире".

Према његовим речима, за учествовање у отмици Величковића добио је 10.000 евра од Беливука.

Хрватин је описао како су Беливук и Миљковић, када су отишли у Црну Гору, ступили у контакт са особом која им је открила "штек" члана шкаљараца преко кога су хтели да навуку Лазара Вукићевића и Александра Шарца, који је убијен у сачекуши.

Детаљно је описао како је Вукићевић намамљен преко Скаја, у чему је и сам учествовао.

- Лазар је убијен исто вече када је отет, а сутрадан је "решено" његово тело - рекао је Хрватин и затим описао како су склањали тела која су самлевена завршавала у Дунаву.

Рекао је да је учествовао у убиству Здравка Радојевића.

Прво су га натерали, како је рекао, да остави отиске на пиштољу из кога је био план да се пуца на кућу Будимира, па да после тврде како се Радојевић због тога сакрио.

- Након тога, Здравка смо спустили у бункер (скровита просторија у гаражи у Ритопеку) и ту остајемо Милош Будимир, Вељко Беливук и ја. Катона (Миљковић) је у једном тренутку дошао поново... - рекао је Хрватин и детаљно описао како је лично Беливук секиром убио Радојевића.

Рекао је и с ким је све учествовао у убиству Милана Љепоје.

Навео је да је имао задатак да изазове лажни судар, као и у случају Радојевића, када су Љепоју возили у Ритопек, да би пресекли пут евентуалној њиховој пратњи.

Испричао је како су прво гледали Љепојин телефон са Скај апликацијом и испитивали га о контактима. Навео је да су у тајну просторију он, Миљковић и Милош Будимир одвели Љепоју док су остали припадници групе остали у кући. Описао је како је гледао када је Беливук убио Љепоју ножем.

Хрватин је навео и да су преко Скаја слали фотографије масакрираних тела Филипу Кораћу, вођи супарничког клана.

Именовао је чланове групе и рекао да су Беливук и Миљковић били вође, али није говорио о контактима са појединцима из институција.

Миљковић је говорио о Јовањици, али индиректно, не наводећи о којој плантажи је реч.

Наводно га је, према његовим речима, Вулин замолио да обезбеђују имање, чији је власник, а води се на "неког Немца" (првооптужени за Јовањицу Предраг Колувија има и немачко држављанство). Миљковић је ту наводну понуду одбио јер нису хтели да раде заједно са агентима БИА.

Додао је:

- Мало након тог разговора дешава се хапшење у том газдинству што ја видим из медија и пустим му поруку: "Је л' ово истина што се прича?" Он мени на то одговара кратко: "Она сл… и ку… Дијана ће ми за ово дебело платити". После тога нисмо разговарали на ту тему - пише НИН..

Како је Вучић унапред знао да ће радници у Врању изгубити посао, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс/НИН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА