Најновије

EKСПЕРТ УПОЗОРИО СРБИЈУ: Следи банкрот државе и глад, једино овако можете да се припремите (ВИДЕО)

Економиста др Иван Пајовић тврди да режим Александра Вучића превише задужује Србију и да грађани треба да се спреме за банкрот државе и глад. Он је рекао да се спољни дуг Србије за 8 година Вучићеве власти повећао са 17 на преко 30 милијарди долара, а да се очекује да ће се власт ове године задужити додатних 2 милијарде.

Протест испред Скупштине (Фото: Јутјуб)

- Србија тоне у дужничку катастрофу – упозорава Пајовић.

Пајовић каже да је за годину дана режим узео кредите од 5 милијарди долара до чега 2 милијарде по изузетно неповољним условима.

Пајовић каже да би банкрот могао да се деси у наредних седам година и да за седам година на наплату пристижу обвезнице у вредности од 2,5 милијарди долара поред стандардних сервисирања дугова од 1,2 милијарде.

- Можете да замисите кад у једној години дође на наплату 3,5 до 4 милијарде долара које треба држава да искешира. Катастрофа! – упозорава Пајовић.

Пајовић упозорава да међународне финансијске институције за циљ имају да након банкрота додатно приграбе богатства Србије.

Пајовић каже да банкрот значи да држава неће моћи да исплаћује плате и пензије нити фанансира јавни сектор. Говорећи о томе како да се припреме за оно што следи, он сматра да грађани који имају могућности треба да покрену пољопривредну производњу јер ће банкрот бити праћен великом несташицом хране.

Пајовић у емисији критички коментарише и економску сарадњу Србије и Кине, објашњава да положај Русије и Кине према САД није онакав како се представља у српским медијима и да САД и даље остају војна и економска суперсила. Пајовић одбацује прогнозе појединих аналитићара о пропасти долара.   

Шта је Немања Шаровић рекао о Шешељу о СРС сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА