Најновије

ЂОКОВИЋ ЈЕ ИЗБАЧЕН СА УС ОПЕНА: А ова легенда тениса је 1983. убила линијског судију на истом турниру и ником ништа (ФОТО)

Новак Ђоковић је дисквалификован са УС Опена након што је погодио линијског судију, али то ипак није ни први пут, нити најстрашнија ствар која се десила на овом такмичењу.

Ђоковић је дисквалификован са УС Опена након што је погодио линијског судију (Фото: Јутјуб)

На УС Опену 1983 године,  након сервиса Штефана Едберга лоптица је погодила једног линијског судију у гениталије, након чега је судија пао, ударио главу о бетон, и умро. Судија се звао Ричард Вертејм.

У финалу сингла Отвореног првенства САД за дечаке 1983. године (које ће Едберг освојити, комплетирајући Грен Слем за јуниоре), 17-годишњи Едберг је сервисом ударио линијског судију у препоне.

Вертејм је већ био ван равнотеже покушавајући да избегне лоптицу, па је приликом удара пао уназад и ударио главом о терен. Умро је у болници недељу дана касније од субдуралног хематома.

Убио га је ударац у главу, а не повреда препона, али ипак, Едберг је био толико уздрман (опет тада није имао ни 18 година) да је озбиљно размишљао о прекиду каријере.

Појавио се снимак драматичног разговора Новака са челницима УС опена! Њега можете погледати ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА