Најновије

ХРВАТ ШОКИРАО РЕГИОН: Звезда је платила Цибони да је замени у Евролиги (ВИДЕО)

Бивши кошаркаш и селектор Хрватске Ацо Петровић испричао је да је Црвена звезда наводно финансијски наградила Цибону која је 2014. године одустала од Евролиге.

Ацо Петровић (Фото: Јутјуб)

У подкастку за "Суперспортске" Петровић се оградио и истакао наводна сазнања која има о томе да је Цибона након освајања АБА лиге у Београду добила финансијску помоћ, док је Звезда после тога заузела њихово место у Евролиги.

У питању је година када су хрватски клубови Цедевита и Цибона направили изненађење и избацили Партизан и Црвену звезду у полуфиналу Ф4, да би потом "вукови" славили и освојили АБА лигу.

- Тај однос почиње у години када је Цибона освојила АБА лигу, победом на Звездом у полуфиналу, а онда и над Цедевитом у Београду. Цибона је добила гаранције да ће бити обезбеђана финансијска средства за учешће у Евролиги, а на крају од тога није било ништа. У елитно друштво је отишла Звезда. Не желим да ризикујем било какву тужбу, па ћу искористити оно што су ме научили моји адвокати. Када желиш да кажеш нешто спорно, увек нагласи наводно пре тога. Наводно, Цибона је за одустанак од Евролиге била финансијски покривена", испричао је бивши селектор Хрватске у подкасту "СуперСпортске".

Актуелни селектор Бразила критиковао је садашње стање у АБА лиги.

- Формирана је нова АБА лига, уз много административних пропуста. Добро је што креће лига, занимљива је и доноси проходност у Европу, али је и пресудна сезона по питању оних који је воде. Морају да се договоре и правно регулишу такмичње. Уколико тако не буде, можда ће бити последња сезона АБА лиге", поручио је Петровић.

О потрази за највећим руским благом прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА