Најновије

УЖАСНЕ ЛАЖИ КОЈЕ МОГУ ГРАЂАНЕ ДА КОШТАЈУ ЖИВОТА! Власт тврди да се носи са пандемијом! А подаци кажу да смо међу најгорима на свету! (ВИДЕО)

Месецима слушамо како се Србија, од свих земаља, Европе најбоље носи са короном. То су нам причали у марту и априлу. Понављали нам у мају, у јуну објавили да је елидемија короне заврсена 20. јула... онда су у јулу покушали поново да затворе Београд па је народ изашао на улице.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Сада нас убеђују да смо имали све што нам је требало од маски, рукавица, заштитних одела до респиратора иако буквално ниста имали нисмо. Маске нису имали ни медицинске сестре ни лекари што је резултовало огромним бројем оболелих здравствених радника. И тако даље и тако даље...

Данас нас убеђују да се као држава најбоље носимо са короном, да имамо најбоље бројеве у Европи. Истина је, наравно, потпуно супротна. Србија је по броју оболелих међу најгорим земљама у Европи.

Број заражених у свету (Фото: worldmeters.info)

И деца која иду у основну школу знају да је бесмислено поредити укупан број заражених по земљама јер свака од тих земаља има различит број становника. Ако желите да упоређујете земље то можете да урадите само ако рачунате број заражених у односу на укупан број становника. То је једини начин да упоредите земље као што су рецимо Француска, Италија, Велика Британија с једне и Србију са друге стране.

Италија има 60 милиона становника, Француска 66 милиона, Велика Британија 66. Србија има седам милиона.

У Италији је јуче било 34.767, Великој Британији 19.875, Француској 17.881, Србији 5.774. Дакле у Србији најмање. Али кад упоредимо то са бројем заражених у односу на број ставника добијемо да је у суботу у Италији од короне оболео сваки 1.725 човек, у Француској сваки 3.671 човек, а у Британији сваки 3.370 грађанин те земље. А у Србији сваки 1.200 грађанин! Дакле, јасно је да је ситуација код нас лошија од ситуације у ове три највеће европске земље. И што је најгоре у овим земљама се број заражених смањује док нас стагнира или расте.

У наведеним земљама примењује разне мере, Француска је чак имала и полицијски час, у Србији се не ради скоро ништа. Већ неколико недеља у овим земљама деца не иду у школу, људи раде од куће, у ресторанма и кафићима не може да се седи. у Србији је у прошлу среду најављена хитна седница Кризног штаба за петак. Мере су објављене у суботу, а примењиваће се од уторка?!

Контролом медија можете све. И Северна Кореја је својевремено убедила своје грађане да су победили Бразил на светском првенству у фудбалу иако су изгубили са шест разлике. И сад ће милиони Срба поверовати да је код нас најбоља ситуација.

Разлика између Кореје и Србије је у томе што су због тадашње лажи последице трпели фудбалери, а сада их трпе на хиљаде грађана Србије. Да ли је неко од фудбалера остао без главе не знамо. Али да су стотине људи у Србији преминули од короне - то знамо.

Поставља се само питање да ли ће некада за све ово неко одговарати пред судовима ове земље?

О Вучићу по мери Атлантског савеза, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Директно

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА