Најновије

СВЕТСКИ НАУЧНИЦИ КРИТИКУЈУ ВУЧИЋА: Захтевамо да се председник Србије јавно извини!

Најпознатији светски научници из сфере биоетике јавно су стали у одбрану Војина Ракића, шефа Унескове катедре за биоетику, од напада Александра Вучића и прорежимских медија на њега и његов рад.

Војин Ракић (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се наводи да је након Ракићеве критике власти и председника Србије због злоупотребе антипандемијских мера зарад учвршћивања власти, он био клеветан у ТВ програмима и у прорежимским медијима: „Ова кампања укључује неистините оптужбе за наводно лажно представљање његове професионалне улоге у Међународној мрежи катедри за биоетику УНЕСКО-а (Хаифа), представљање његовог академског рада у лажном светлу, као и навалу клевета на његову личност и његову породицу, са отвореним лажима о његовом приватном животу и приватном животу његове малолетне деце“, каже се у саопштењу.

И поред демантија који су стигли од Унескове катедре за биоетику (Хаифа), кампања се додатно интензивирала, а председник Србије недавно је лично клеветао Ракића током једног интервјуа: „Нечувено је да се један уважени биоетичар, политиколог и академик попут професора Ракића суочава с тако интензивним прогоном само због изражавања политичких неслагања с онима на власти. Скрећемо пажњу на ову злоупотребу од стране власти у Србији и њених државних медија и захтевамо да се злоупотреба заустави и да се председник Србије јавно извини – коригује“.

Отворено писмо потписали су између осталих водећи стручњаци у области биоетике Џулијан Савулеску, шеф катедре за биоетику Универзитета у Оксфорду и Питер Сингер с Универзитета Принстон.

Под насловом „Озбиљна ситуација у Србији“, писмо је објављено на сајту најутицајнијег научног часописа за биоетику у свету и упућено је генералном секретару УН-а, генералном директору УНЕСКО-а, председнику Европске комисије и председнику Европског парламента.

Србија гори, Кризни штаб ћути, а Вучић се чешља! Више о томе ОВДЕ!

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА