Најновије

Програм за Групу франкофоних амбасадора у Београду, на челу са амбасадором Египта, почео у Београду!

У оквиру Месеца франкофоније, започет је програм за Групу франкофоних амбасадора у Београду, на челу са амбасадором Египта.

Фото-Pixabay.com

Група држава чланица Међународне организације Франкофоније, на челу са амбасадором Египта у Београду, Амр Алгувејлијем, покренула је у оквиру Месеца франкофоније програм за франкофоне амбасадоре, који ће се одржати током овог месеца.


Алгувејли  је рекао да је група у оквиру програма месеца Франкофоније укључила различите догађаје које ће амбасада Египта организовати на пољу дипломатских, културних и привредних активности, обухватајући посету Новом Саду, састанак са председником Покрајинске владе Војводине, округли сто са Привредном комором Војводине ради разговора о могућностима економске сарадње, као и округли сто са градоначелником Новог Сада, Европске престонице културе за 2022. годину.


Амбасадор Египта у Београду је изјавио да се такође организује и онлине семинар посвећен преговорима о мировним операцијама у франкофоним земљама, напомињући пионирску улогу коју Египат игра на нивоу мисија Уједињених нација на терену, било да је то допринос трупама или полицијском особљу, чинећи га једним од највећих сарадника у изградњи цивилних капацитета кроз учешће Каирског међународног центра за решавање сукоба и очување мира. Додао је да ће амбасада такође организовати и посету Музеју књиге у Београду где ће се приказати ретке колекције из франкофоних земаља.


Алгувејли је истакао и активну улогу египатске дипломатије у оквиру Међународне организације Франкофоније, где је Египат преузео место првог генералног секретара, са седиштем у Универзитету Сенгор у Александрији.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА