Најновије

ПОЗИТИВНИХ ДАНАС 292: Зашто се ћути колико је од тога болесних?!

У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано је 9.236 особа, од којих је 292 позитивно, док су две особе преминуле.

Дарија Кисић Тепавчевић (фото: Јутјуб)

У истом дану на респираторима је било 13 пацијената.

Подсетимо да је јуче од укупно 9.709 тестираних особа, позитивно било 332 особе, док преминулих јуче није било.

Када овако гледамо, вест да је јуче и данас на тестирању било око 300 позитивних, делује застрашујуће за људе који не мисле својом главом. Јер ако је неко позитиван НЕ ЗНАЧИ да је и болестан. У великом броју случајева, а по свему судећи убедљиво највећем броју, ти позитивни су асимптоматски носиоци вируса, те једино што могу да добију јесте имунитет.

Ћутање о броју болесних указује на то да је веома мали број оних који су се заиста и разболели. Све указује на то да је на делу вештачко одржавање страха од вируса током летњег периода, то јест, вирус је на респиратору.

Уједно, у прилог томе да је корона вирус сезонског карактера, говори и то, да је у зимском периоду било и по 8.000 случајева дневно, уз ригорозне мере. Сада, без икаквог поштовања мера у Србији има наводно око 300 позитивних, уз минималан број стварно оболелих.

Уз то треба напоменутиу да је здравство у Србији према истраживањима најкорумпиранија институција, а слична ситуација је и у свету, те им није за веровати. Поготово када знамо да је министар здравља код нас неко ко је помињан у процесу против земунског клана, како неко ко је био сарадник те криминалне групе. А на челу СЗО је човек који је у својим “раним радовима” везиван за терористичку организацију.   

Иначе, после завршене јучерашње седнице Кризног штаба на којој је одлучено да се омогући давање треће дозе посебно ризичним групама обратила се др Дарија Кисић Тепавчевић која је истакла да људи који имају имуно дифицијентна стања би требало да се вакцинишу и трећом дозом, шест месеци после друге дозе, јер им је дужина имунитета од короне после вакцинације краћа.

- Трећу дозу треба да добију особе које имају различита хронична обољења, трансплантирани, особе на хемодијализи, они са малигним обољењима, хронична обољења јетре, бубрега, плућа... У овом моменту то је група која је препозната да треба да им се појача имунитет трећом дозом, која треба да се да шест месеци после друге дозе - објаснила је она.

Она је апеловала на грађане који се још нису вакцинисали да то ураде. Како је истакла 49, 7 одсто становника Србије вакцинисано је са барем једном дозом вакцине, а обе дозе је примило 47,6 одсто грађана.

Она је рекла да 52 општина имају преко 50 одсто обухват вакцинације. По њеним речима у ову групу прикључили су се Панчево, Гаџин Хан и још неке друге општине. У осам јединица обухват вакцинације је испод 30 одсто.

Шта је Кризни штаб одлучио, читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА