Најновије

УДАРИО НА ВУЛИНА: Да ли је то главни разлог прогона председника Синдиката полиције "Слога"?!

Још један разлог због чега је председник Синдиката полиције „Слога“ Глишо Видовић суспендован јесте свакако и тужба за дискриминацију коју је 21. јуна ове године поднео против Министарства унутрашњих послова и министра Александра Вулина и то зато што је одлуком министра један велики део полицајаца дискриминисан у односу на друге. А рочиште на суду је управо заказано пре пар дана.

Александар Вулин (фото: Јутјуб)

Како је објаснио за Правду, Законом о полицији предвиђено је да специјалне јединице имају право на појачану исхрану и плаћен топли оброк, па је то спровођено кроз бонове за исхрану.

- Закон изричито наводи које су то јединице, па су то припадници САЈ-а, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, и друге које су наведене у закону. Министар Вулин је себи дао за право да донесе акт којим је проширио то право на још неке јединице. , да прошири и пренео да имају и припадници интервентне у Новом Саду и Крагујевцу, па Управа криминалистичке полиције и низ органазиционих јединица у МУП-у у неким градовима. Па се поставља питање, ако исте такве јединице имамо рецимо у Ужицу, зашто онда полицајци истих таквих одељења полиције у Ужицу немају то право – рекао је Видовић.

Он је казао да је Вулин најпре противзаконито проширио ово право, а потом је спровео дискриминацију.

- Ако је исти опис радног места, не би смео да прошири на једне, а другима да ускрати. То је онда ствар дискриминације – истиче Видовић.

Текст тужбе (фото: Слога)

Он је казао да је тужба поднета на симболичну вредност од 30.000 динара, јер циљ није да се наплате неке велике паре, већ да суд забрани даљу дискриминацију.

Рочиште је заказано (фото: Слога)

Иначе, поред тога што је председник Синдиката полиције „Слога“ на републичком нивоу, он је и председник Удружених синдиката Србије слога за град Ужице. Управо у овом другом својству, он је заступао права синдикалаца у спору са ЈП „Путеви Ужице“, где га је правница тог јавног предузећа оптужила да јој је запретио речима да је „лак на обарачу“, иако је рекао да је „лак на потезању оловке“, што је веома јасно чак и из контекста разговора.

Међутим, то је био окидач да против њега буде поднета фабрикована кривична пријава и да буде суспендован на послу у МУП-у. Прави мотив може се потражити у његовој синдикалној активности, а поред тужбе против Вулина, ту је према његовим речима и заступање колега попут Милана Думановића и Младена Трбовића који су били узбуњивачи у МУП-у.

Напослетку, ту се нашла и борба против присилне вакцинације, о чему опширније можете читати ОВДЕ иОВДЕ.  

Извор:

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА