Најновије

ДАЈКОВИЋ: Српски политички блок више не постоји

„У обавези сам да обавијестим своје пријатеље, симпатизере и чланове партије да није постигнут договор са Демократским фронтом око заједничког наступа српског блока на предстојећим парламентарним изборима. Поштујући заједничку борбу, па и партнерске односе које смо имали на локалном нивоу, истичем да све чланове, функционере и лидере ДФ-а доживљавам као пријатеље и саборце јер смо многе битке заједнички водили“, рекао је председник Слободне Црне Горе.

Владислав Дајковић (Фото: Јутјуб)

Како додаје, сматра да није добро то што ће некад моћни српски блок бити расцепкан на пет колона које ће самостално изаћи на изборе, „али због тог сценарија не сносим апсолутно никакву одговорност и Бог ми је свједок у томе'’.

Уместо, како каже, да на све начине чувамо, негујемо и оснажимо снагу српског блока оличеног у коалицији “За Будућност Црне Горе“ која је освојила фантастичних 33.5% подршке на изборима одржаним 30. августа, успели смо ту подршку да доведемо у питање.

„Док се други политички блокови, нарочито они проамерички и про-НАТО уједињују и воде рачуна о сваком гласу, наш блок, чини се, није показао довољну зрелост да превазиђе одређене порођајне муке у пост-ђукановићевској ери и ојача позицију српског народа пред изазове који нас очекују. На шарлатанске и некоректне опаске појединаца како више неће да “чашћавају“ мандате друге партије, одговарам да се нисмо могли одбранити од позива и молби за подршке и коалиције онда кад је то појединцима било потребно“, јасан је Дајковић.

„Слободна Црна Гора ће на сутра заказаним страначким органима донети одлуку о начину изласка на предстојеће изборе, а већ сада истичем да ће кампања бити усмерена ка одбрани и афирмацији вредности српског народа у Црној Гори који готово да више нико и не спомиње на политичкој сцени“, закључио је Дајковић.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА