Најновије

МАНДИЋ: Знамо за план западних амбасада

У Црној Гори ће 11. јуна бити одржани ванредни парламентарни избори, а странке су већ започеле изборну кампању.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Скупом у сали Старе зграде Владе у Подгорици почела је изборна кампања коалиције "За будућност Црне Горе", где је поручено да једино глас за тај политички савез гарантује да се Демократска партија социјалиста никада неће вратити на власт.

На првој конвенцији су истакли да знају за план западних амбасада да искључе странке ове коалиције из будуће власти и саставе Покрет Европу сад (ПЕС) и ДПС.

Позвали су ПЕС и коалицију Демократа и Уре на постизборни заједнички рад, као у општинама где удружено врше локалну власт и упозорили их да не слушају оно што им предлажу амбасаде, јер то није добро ни за њих ни за грађане.

"Уколико само поновимо резултат са председничких избора, а не сумњам да ћемо га унапредити, нема будуће Владе Црне Горе без коалиције ЗБЦГ. Нама не треба Влада због фотеља, већ да би способни људи, као они које смо именовали у општинама и јавним предузећима, мењали Црну Гору. Свуда смо имали сјајне резултате, где су дошли кадрови из нашег политичког савеза. Ми смо те прилике, додуше мале, искористили на најбољи могући начин", рекао је председник Нове српске демократије Андрија Мандић.

Он наводи да је ова коалиција поносна јер није заборавила људе са којима су се борили против режима Мила Ђукановића и, како је казао, дискриминације српског народа и да се данас они који се раније нису могли запослити јер су Срби, а имали су стручне квалификације и знање, истичу као најбољи радници.

Наглашава да их забрињава што је до сада власт углавном састављала, како каже Мандић, амбасада САД и амбасаде других западних земаља.

"Дужни смо да истрајемо на путу који смо започели и да снагом нашег народа и наших гласова колегама из ПЕС-а кажемо – ви сте наши партнери, ми смо ваши партнери, немојте да идете са ДПС-ом. Пружамо руку сарадње", истиче Мандић.

"Никад се нећемо одрећи историје и духовности"

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је да ће у сарадњи са Србијом отворити две фабрике на северу Црне Горе и да тај део земље заслужује да буде замајац развоја државе, те да ће економским реформама вратити регрес, топли оброк и зимницу, што је повећање од 13 одсто на основну зараду, и да се то може реализовати изменама закона већ на првом скупштинском заседању.

"Не мрзимо никог, ово је заједничка држава свих који живе у њој и други немају више права на Црну Гору од нас, нити нас више ико може гетоизирати и стигматизовати као 'антидржавне елементе'. Ми се никада нећемо одрећи историје ни духовности, ни онога што је представљало изворну Црну Гору, али желимо са свима да градимо заједничку будућност јер је то у интересу наше деце", рекао је Кнежевић.

Каже да након победе 11. јуна неће ићи у неку амбасаду, већ у манастир да запали свећу и захвали се Богу што је Црну Гору вратио себи, као и да му прва посета неће бити ни Бриселу, ни Берлину, већ, како је казао, братском Београду и да имају обавезу да на овим изборима заврше одсудну битку и поставе барјак слободе.

Кандидат за посланика и потпредседник НСД Славен Радуновић навео је да није испуњено ни пола очекивања од победе 30. августа 2020. и да су сви имали прилику да се покажу у Влади, осим оних који су изнели ту победу.

"Они нису били способни да се обрачунају са остацима режима Мила Ђукановића, јер нису имали одлучности ни храбрости. Само људи из ове коалиције могу да погледају сваког страног партнера у очи и да му кажу – нас бирају грађани, ми поштујемо глас народа, он ће бити исти као 30. августа, не желимо ДПС", саопштио је Радуновић.

Председница скупштине Главног града Подгорице Јелена Боровинић Бојовић је рекла да се најснажнији и најупорнији темељ и чувар ослобођења од Ђукановићеве диктатуре налази у коалицији ЗБЦГ.

"Време је да Црна Гора крене у морални препород и суштинске реформе у свим сферама", нагласила је Боровинић Бојовић.

Председник општине Никшић Марко Ковачевић је казао да једина политичка опција која чува тековине 30. августа је коалиција „За будућност Црне Горе" и да морају кренути у бољу будућност чувајући завет предака.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА