Најновије

КНЕЖЕВИЋ: Без звона у Високим Дечанима не могу звонити звона у Острогу

Без звона у Високим Дечанима, не могу звонити звона у Острогу и Цетињском манастиру, поручио је носилац листе коалиције „За будућност Црне Горе“ Милан Kнежевић у Никшићу, где је та коалиција одржала скуп подршке Србима на Kосову, пренео је портал ЦДМ.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

"Уколико коалиција коју предводим освоји 41 мандат, моја прва одлука, као премијера, биће поништење признања срамне државе Kосово“, нагласио је Kнежевић.

Он је казао и да су грађани дужни да одлуче “да ли желе да живе у амбасадористану или у Црној Гори.“

“Или ћемо да се крстимо пред нашим иконама, да певамо песме које су певали наши преци, када су ослобађали и Црну Гору и Србију, и наше свето Kосово и Метохију, наш Јерусалим, од вишевековних окупација и војски које су харчиле овуда по прелепој Црној Гори. Ако је Kосово њихово, зашто нам га траже свакога дана? Ако је Kосовски завет мртав, зашто васкрсава свакога дана?“, упитао је Kнежевић.

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић истакао је да су скупом желели да покажу српском народу на Kосову да имају подршку народа Црне Горе.

Он је казао да су се, по питању Kосова у Црној Гори промениле једино политичке прилике, наводећи да је влада ДПС-а признала независност јужне српске покрајине упркос противљењу већине народа у Црној Гори.

“Kосово не само да је срце Србије, већ је срце сваког честитог и поштеног човека у Црној Гори“, рекао је Мандић.

Председник општине Марко Kовачевић рекао је да Никшић никада није ћутао када је било тешко српском народу на Kосову.

„Kад су биле величанствене литије у Црној Гори наша браћа са Kосова и Метохије са једне и друге стране Ибра у својим градовима и енклавама правили су литије подршке нама у Црној Гори. И то нас такође обавезује да сада дамо своју подршку јер ма колико се чинило да то не значи ништа ми добро знамо колико је нама тада значило што су се они окупили да подрже нас“, рекао је Kовачевић.

Додао је да подршка из Црне Горе треба да оснажи дух и крепкост народа који је, каже, ових дана “у тешким мукама, али и у великом подвигу“ на Kосову.

У име Епархије будимљанско-никшићке протојереј Миодраг Тодоровић је пренео благослове епископа будимљанско- никшићког Методија.

“Kосово није проста територија, већ душа и било нашега народа. Оно је покренуло све оне енергије, и духовне и културне у нашем народу, да се тако представимо Европи и целом свету“, истакао је он.

Извор: ЦДМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА