Најновије

НЕОЧЕКИВАНА ПОРУКА ИЗ БРИТАНСКОГ ПАРЛАМЕНТА: Санкције Русији не функционишу - биће једна од најјачих економија ове године!

Харијет Болдвин, председница Специјалног комитета трезора Доњег дома британског парламента, признала је да санкције Русији не функционишу.
Изнад британског парламента

Изнад британског парламента

„Постоји консензус да санкције не функционишу у складу са њиховом наведеном сврхом да изазову стварне проблеме руској економији... ММФ (Међународни монетарни фонд) предвиђа да ће то бити једна од најјачих економија ове године“, рекла је Болдвинова за Фајненшел Тајмс.

Болдвинова тврди да што дуже трају санкције, то ће се, како се наводи, створити више начина да се заобиђу.

Болдвин признаје да једна од кључних мера које су САД предузеле према Русији — успостављање горње границе цене нафте из Руске Федерације — „не функционише посебно ефикасно“.

Руска Федерација је раније више пута изјавила да је Запад направио озбиљну грешку одбијајући да купује угљоводонике од Русије, па ће због виших цена пасти у нову, јачу зависност. Москва је навела да ће они који одбију и даље куповати по вишој цени преко посредника и да ће наставити да купују руску нафту и гас.

Руска Федерација је додала да ће се земља носити са притисцима санкција које је Запад почео да врши на Русију пре неколико година и који наставља да се повећава. Москва је приметила да Западу недостаје храбрости да призна неуспех санкција против Руске Федерације. У самим западним земљама више пута су се чула мишљења да су антируске санкције неефикасне.

Руски председник Владимир Путин раније је изјавио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, а санкције су задале озбиљан ударац целокупној глобалној економији. Према његовим речима, главни циљ Запада је да погорша животе милиона људи.

Прочитајте ОВДЕ о операцији “Очеретино цвет” армије РФ која је изведена код Красногоровке

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА