Најновије

ДА ЛИ ПОЧИЊЕ: Русија евакуише своје дипломате из Украјине?

Због ратне претње, Русија је започела евакуацију дипломата из Украјине. Европа је дубоко узнемирена због овог, сви размишљају о најгорем сценарију.

Нагло повећан ризик од војног сукоба између Русије и Украјине приморао је руску страну да почне евакуацију дипломата са територије ове земље.

Према информацијама којима располажу руски медији, реч је о евакуацији 30 руских дипломата из амбасаде у Кијеву и конзулата у Лавову.

Истовремено, почетком јануара Украјину је већ напустило 18 руских дипломата. То указује да Русија високо цени ризике војних сукоба.

Тренутно нема званичних коментара о евакуацији руских дипломата из Украјине, међутим, стручњаци то приписују или претњи директно самим дипломатама, пошто је у децембру прошле године непозната особа бацила молотовљев коктел у ограду руског конзулата у Лавову, или на претњу стварних војних сукоба Русије и Украјине због ситуације у Донбасу.

Значајно је да су пре неколико сати на територији суседне Белорусије на релативно малој удаљености од украјинске границе примећене велике колоне руске војне технике и возова са разним наоружањем.

Реч је само о вежбама, међутим, из таквог правца Русија може задати ефикасан ударац снагама Оружаних снага Украјине у случају инвазије ових последњих на Донбас.

Извор: Webtribune. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА