Најновије

ИЗ ЧИЈЕГ ЏЕПА? Пошта купује електровозила за више од милион евра

Пошта Србије планира да купи електровозила, види се из објављеног тендера где пише и да је процењена вредност ове набавке 124 милиона динара (више од милион евра), пише Нова економија.

Фото: Јутјуб

С обзиром да у документацији стоји да се набавља 31 возило, то би значило да је процена да једно ово електровозило кошта око 4 милиона динара (око 34 хиљаде евра). Возила су намењена за пријем, превоз и уручење поштанских пошиљака.

Ради се о возилима на електрични погон са снагом мотора минимално 15 киловата, и капацитетом батерије минимум 14 киловат-сати, види се из техничке спецификације.

Максимална брзина електровозила треба да је минимално 70 клилометара на час, пише Нова економија.

У спецификацији се захтева и могућност да се батерија пуни путем утичнице прикључене на градску електро мрежу (220В/50Хз), док је време за пуњење батерије максимум шест часова. Пошта је описала како треба да изгледа возило.

На пример, товарни простор треба да буде затворен – одвојен од кабине преградом од чврстог, пуног материјала. Возачка кабина мора да буде са минимално два седна места.

У спецификацији пише да је возило укупне дужине 3700 милиметара ( +- 3 одсто), Као боја возила је наведена жута (РАЛ 1021) или „одговарајућа из других палета боја“.

Рок за подношење понуда је 26. октобар.

Уколико понуђач није произвођач понуђеног возила, он мора бити овлашћени дистрибутер и сервисер возила, пише у условима за избор фирме.

Појачана куповина возила

Пошта је у последњих годину дана кренула да обнавља свој возни парк, па је тако спровела неколико тендера за различиту врсту возила.

Тако је уговор за преко 1.000 мопеда, вредан 395,24 милиона динара додељен је фирми П.Г.С. Мотори.

Такође Пошта је на лето купила 14 елекромопеда. Тада је у спроведеном поступку јавне набавке уговор вредан 8,3 милиона динара (без ПДВ-а) доделила фирми Sit Systems из Београда.

Извор: Нова економија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА