Најновије

ДАЧИЋ ПРЕЦИЗАН: Тема свих тема Косово, јасно се означава ко је крив!

После разговора са високим америчким званичницима у Вашингтону, Дачић изјавио да је проналажење мирног и трајног решења за КиМ високо на листи приоритета САД.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Имајући све то у виду, ми очекујемо још већи ангажман Америке у наредном периоду како би се извршио додатан притисак да се укину таксе и створе услови за наставак дијалога", рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић за Тањуг.

Шеф српске дипломатије, који је учествовао на Министарској конференцији о унапређењу верских слобода у Вашингтону, разговарао је са саветником америчког председника за националну безбедност Џоном Болтоном, вршиоцем дужности заменика државног секретара САД задуженог за Европу и Евроазију Филипом Рикером и сенатором Роном Џонсон.

"Тема свих разговора је била ситуација у региону, разговори су били изузетно добри. Још једном се потврдило да се високо оцењује позиција Србије везано за дијалог са Приштином. Јасно се означава ко је крив за прекид дијалога и јасно се означава шта су будући кораци, а то значи да морају да се укину таксе да би се наставио дијалог", рекао је Дачић

Сви разговори, како је оценио, били су веома корисни да бисмо још једном представили наше ставове да смо ми спремни за наставак дијалога, али да не прихватамо једностране акте који показују да Приштина не жели било какав компромис.

Дачић је рекао и да је на Министарској конференцији о унапређењу верских слобода у Вашингтону, на којој су говорили и потпредседник САД Мајк Пенс и државни секретар Мајк Помпео, указао на тежак положај Српске православне цркве, српских верника на КиМ, као и на све злочине према хришћанским верницима и објектима СПЦ на Косову и Метохији.

Митрополит Амфилохије жестоко критиковао Црногорце! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА