Најновије

ПАО ДОГОВОР! СРБИЈА ИМА ПЛАН: Одржан важан састанак у борби против чланства Приштине у Интерполу!

Потпредседници Владе Републике Србије др Небојша Стефановић и Ивица Дачић разговарали су данас о даљим активностима Министарства унутрашњих послова и Министарства спољних послова на спречавању пријема такозваног Косова у Интерпол.

Дачић и Стефановић (Фото: mup.gov.rs)

Министри Стефановић и Дачић сагледали су до сада предузете кораке од стране МУП-а, МСП-а, али и других државних органа, у супротстављању Републике Србије настојањима такозваног Косова да постане део међународне полицијске организације.

Такође, током састанка договорене су и конкретне активности које ће бити предузете до Генералне скупштине Интерпола, која ће се одржати у октобру у Чилеу, како би се спречила политизација ове организације.

Пре свега, како је договорено, потребно је упознати све да би евентуални пријем био у супротности са Резолуцијом Савета безбедности УН 1244, али и "Кореловом резолуцијом" која је усвојена на Генералној скупштини Интерпола у Пекингу, која јасно дефинише да само државе чланице или посматрачи при Уједињеним нацијама могу бити део ове полицијске организације, што такозвано Косово свакако није.

Такође, министри Стефановић и Дачић сагласили су се да је неопходно све упознати и на опасности од злоупотреба база Интерпола и могућности да поверљиви подаци доспеју у руке криминалаца и терориста, што би угрозило рад свих полиција света.

Харадинај званично објавио Србији рат! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА