Најновије

ОД САДА ВАС ЈА КОНТРОЛИШЕМ: Дачић решио да шиба социјалисте! Загрмео на партијеске другове! Ево шта је рекао!

Лидеру социјалиста засметало што трећина његових посланика није дошла на седницу парламента па запретио да ће убудуће анализирати ко „бежи“ из посланичких клупа, што су им недавно замерили и напредњаци тврдећи да седе по кафићима.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Иако су недавно заратили с напредњацима, који су их прозвали да су нерадници и да само седе по кафићима, то посланике СПС није вратило у скупштинске клупе, што је, изгледа, засметало и шефу социјалиста Ивици Дачићу, који им је запретио да ће убудуће анализирати ко одсуствује са седница парламента. Пала је и критика да мало спомињу његов лик и дело.

Дачић је, наиме, током прекјучерашње расправе у парламенту о укидању виза за носиоце пасоша Суринама, Парагваја, Мјанмара и Доминиканске Републике, у шали поручио посланицима СНС да не морају много да га помињу, али је онда поручио - да они његови из СПС морају.

Одсутан и Палма

- Мислим да ме мало спомињу, анализираћу ко ме колико спомиње и ко је присутан на седници јер данас сам видео да неких овде нема - казао је лидер СПС и министар спољних послова.

- Они који нису редовни на седницама Скупштине, неће бити у наредном сазиву - поручио Дачић за Курир.

Од 22 трибуна из посланичког клуба СПС, како Курир сазнаје, њих седморо, или готово трећина, било је одсутно.

- На седници нису били Новица Тончев, Душан Бајатовић, Жарко Обрадовић, Неђо Јовановић, Динић Ивана, Михајловић Милетић, Звонимир Стевић. Чуди ме да Ивица није поткачио и нашег коалиционог партнера - ЈС Драгана Марковића Палме. Јер ни Палма није био на гласању, па можда може да се каже да су Дачићеви споразуми једва прошли, са 127 гласова - каже саговорник Курира из парламента.

 За разлику од његових партијских другова који нису желели да „дају оправдање“ за одсуство из посланичке клупе, Тончев за Курир каже да подржава Дачићев предлог и да се уопште није осетио прозваним јер функција народног посланика подразумева и рад на терену, под условом да тај терен није кафић.

Мандат на поклон

- Велика је разлика кад мандат добијете због поверења комшија у својој општини и округу или на поклон. Тачно је да неки посланици СПС седе по кафићима, али то је тренд који је код нас присутан десетак година. Зашто? Зато што појединци у посланичке клупе и јесу дошли из кафића и логично је да им живот буде на релацији кафић - Скупштина. Не могу људи под старе дане да мењају навике - оцењује Тончев и додаје је један од ретких у СПС који воли статистичке анализе:

- Једва чекам да конкретне бројке ставимо на сто. Годинама захтевам да се то уради и подржавам Дачићев предлог. Кад преко страначких органа изградимо ауторитете и заведемо дисциплину, то се више неће дешавати.

Шеф посланика СПС Ђорђе Милићевић каже да су његове колеге овај пут биле одсутне из оправданих разлога или су на службеном путовању:

- Дачићеву сугестију не бих схватио као критику, али сам увек за анализу рада јер се само резултати вреднују у политици.

Харадинај окупио шиптаре из Медвеђе да кују план против Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА