Најновије

СРБИЈА ИМА СТРАТЕГИЈУ! ДАЧИЋ НАСТАВЉА СА СРПСКИМ ПЛАНОМ: Падаће број признања Косова! Ево шта је рекао!

Министар иностраних послова Ивица Дачић рекао је вечерас у Њујорку да ће се број земаља које ће повући или замрзнути признаје Косова повећати до краја године, односно да ће број оних које признају једнострану проглашену независност Косова пасти на испод половине чланица у УН.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је, у изјави новинарима, рекао, да је српска делегација у три дана, колико траје Генерална скупштина УН, разговарала са представницима 53 земље чланице и да ако се додају још два дана, тај број премашити 100.

Са некима је разговарао председник везано за стратешке ствари, за дијалог са Приштином, али ту је било и многих сусрета управо на тему позиције, везано за статус Косова и Метохије. Могу отворено да кажем, као што је и председник најавио, да наши грађани могу да буду сигурни да ће у наредном периоду бити, а то смо овде договарали, још земаља које ће повући или суспендовати, замрзнути одлуке о признању Косова, нагласио је он.

Дачић је казао да Косово у Интерполу, ако буде неког гласања, сигурно неће проћи, јер су снаге удружили Министарство унутрашњих послова, спољних послова и председника Републике.

До краја године бројка земаља које су признале Косово, што је важно из тактичких разлога, пашће на испод половине чланица у УН. Већ сада, са 15 земаља, имамо скоро 8 одсто од укупног чланства у УН. То је велики резултат за малу земљу као што је Србија, јер ми нисмо велесила, казао је он.

Председник Трамп послао поруку Србима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА