Најновије

ДАЧИЋ ЗАГРМЕО НА ЦРНОГОРЦЕ: Борићемо се за права српског народа у Црној Гори!

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас у Јагодини да ће се Србија борити за права српског народа у Црној Гори.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Заједно сви ми, зато што имамо само једну земљу и један народ, српски народ и Србију", рекао је Дачић, на традиционалном новогодишњем коктелу који је уприличила Скупштина града Јагодине.

Он је додао и да не жели да говори као представник Српске православне цркве (СПЦ), али сматра да је сваки напад на СПЦ и напад на српски народ, и да "ми стојимо чврсто иза српског народа и СПЦ".

Министар је указао ми да је СПЦ свуда, у свим земљама где живе Срби, била најважнија тачка одржања српског ентитета на тим просторима.

Дачић је оценио да је садашња власт на челу са председником Александром Вучићем, остварила веома значајне резултате на државничком и економском пољу, "зауставили негативан ток признавања Косова и Метохије, у односу на време када су на власти били Тадић, Ðилас и Јеремић".

"Од 2012. године када смо на власти у коалицији са СНС, признање Косова је повукло 17 земаља, Косово није примљено у Унеско и у Интерпол, а ми смо изградили најбоље односе са нашим братским земљама Русијом и Кином, поставли смо чврсте темеља и заштитили српски народ који живи ван територије Србије. Гарантујемо опстанак и развој Републике Српске", навео је Дачић.

Он је рекао и да 2020. годину треба искористити да би се учврстило државно јединство, ојачала Србија, да се постигну што бољи резлати на економском плану и да чврсто бранимо Србију.

"Немојте да верујете никоме који каже да због Европе или било кога другога ми морамо да се одрекнемо наших националних интереса. Напротив ми морамо да бранимо Србију да бисмо могли да идемо у Европу", истакао је Дачић.

Он је навео и да Србија жели сарадњу са свима, пружа руку свима, али опет чврсто стоји на своме: "Туђе нећемо, а своје не дамо".

Он је рекао да жели да идућа година буде година мира, помирења, економског развоју, да се граде вртићи, породилста, школе, да се улаже у децу, школе, културу у будућност.

"Ово није ствар политичке кампање већ опстанка Србије", закључио је Дачић.

Србија хитно да интервенише и заштити српски народ у Црној Гори! Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА