Најновије

ПОТРЕБНО ОДРЖАТИ КОНТИТНУИТЕТ ПОЛИТИЧКОГ ДИЈАЛОГА НА ВИСОКОМ НИВОУ: Дачић с министарком спољних послова Кеније о сарадњи

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министарком иностраних послова Републике Кеније Рејчел Омамо о епидемиолошкој ситуацији у Србији и унапређењу сарадње две земље.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је информисао министарку Омамо о епидемиолошкој ситуацији у Србији и о континуираном смањењу броја оболелих од вируса Covid-19, што је довело до постепеног укидања рестриктивних мера и отварања граница. Изразио је наду да ће се здравствена ситуација ускоро побољшати и у Кенији, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Министри двеју земаља су разменили мишљења о унапређењу даље сарадње и сагласили су се да је потребно одржати контитнуитет политичког дијалога на високом нивоу, кроз баштињење вишедеценијске блиске и пријатељске сарадње.

Дачић је указао да Србија цени чврст и постојан став Кеније у вези са непризнавањем ЈПНК, као и да смо веома захвални што Кенија остаје доследна и верна основним принципима међународног права и начелима Повеље УН.

Током разговора шеф српске дипломатије је честитао министарки Рејчел Омамо именовање на ову одговорну функцију и позвао је да посети Републику Србију, када се за то стекну услови.

Амбасада САД поздравила одлуку Приштине о укидању реципроцитета! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА