Најновије

"Црна Гора је отишла предалеко у ширењу антисрпске политике!"

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је Црна Гора отишла предалеко у ширењу антисрпске политике у жељи да изгради црногорски идентитет, што је, подсећа, недавно показала и изјава црногорског министра спољних послова Срђана Дармановића да НАТО може да помогне у евентуалној одбрани Црне Горе од агресивне Србије.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- Србија није агресивна, Србија ниједним својим чином није показала било какву агресивност према Црној Гори и они то неће да признају, да су они изазвали све ове проблеме - рекао је Дачић за ТВ Хепи.

Додао је да је проблем настао у њиховој држави, са њиховим грађанима и црквом, те да нико није, како каже, дошао из Прокупља или Суботице да "прави проблеме у Црној Гори".

- Реч је о грађанима Црне Горе који су се изјаснили као Срби, а којих има 28 одсто - рекао је Дачић.

Истиче да из Црне Горе често стижу изјаве да се Србија меша у њихов унутрашњи посао, те истакао да питање људских права и националних заједница није унутрашње питање једне земље, већ да су регулисана међународним конвенцијама и декларацијама.

Дачић се запитао како би Црна Гора реаговала да је он, пред изборе, отишао три дана у Црну Гору, Будву или Херцег Нови, како би у оквиру кампање био са Србима.

Каже да ће за два или три дана албански министар спољних послова Гент Цакај боравити у Медвеђи, где ће, пред изборе, разговарати са албанским становништвом, и додао да се Србија томе није противила.

- Како би црногорски државни врх реаговао да ја то урадим у Црној Гори - упитао је Дачић.

Истакао је и да његова "оштра" реаговања на изјаве из Црне Горе нису део кампање и казао да је увек тако реаговао на изјаве појединих политичара из региона или њихове потезе и одлуке.

Зашто 99 одсто Албанаца хоће да Американци буду главни преговарачи? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА