Најновије

РАСКОЛ У ВЛАСТИ? Дачић проговорио о сукобу са Вучићем!

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је данас да не постоји сукоб између њега и председника Александра Вучића и да СПС није направио предизборни спот одбора те странке у Рашкој, у којем се приказује фудбалска утакмица и фудбалери који у црвеним дресовима дају гол играчима у плавим дресовима уз слоган "Из кеца у двојку".

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"СПС није направио никакав спот, што би се радио спот за Рашку", рекао је Дачић гостујући на ТВ Хепи и навео да је председник општинског одбора СПС у Рашкој таст председника општинског одбора СНС у том месту.

Каже да се у време предизборне кампање свака странка позиционира, да је нормално да постоји један број бирача који гласају за њега, али да то не значи да мисле лоше о лидеру СНС Александру Вучићу, и обрнуто.

"Што бих ја рушио своју власт због нечега што је немогуће.То је добра прича да то буде тема у медијима. Да се разумемо, не морамо ми да будемо у влади. Ако мисле да има неко бољи ко ће доприности политичкој стабилности...", рекао је Дачић.

Он је оценио да је тренутна кампања атипична, али да не очекује никаква изненађења.

"У предизборној кампањи све можете да обећате, ја нисам ништа обећао, све што сам радио је сада на неки начин на испиту. Ако нису приметили, шта сад ја имам да се убеђујем са њима да ли нешто вреди или не вреди", рекао је Дачић.

Каже да ако добије мање гласова или исто гласова као неки што се залажу за независно Косово, наводећи да су у питању Сергеј Трифуновић и Чедомир Јовановић, и ако он треба са са неким да се такмичи након свега што је урадио, а резултат буде лош, онда неће, каже, више да обавља тај посао.

"Можда то Србија хоће, ако неће, онда ће гласати за мене, у томе је ствар..."

Каже да се покушава да се направи атмосфера да постоје несугласице са СНС-ом.

"Нисам чуо од Вучића да је нешто лоше причао, ми смо пријатељи" рекао је Дачић и навео да се то пријатељство базира на дугодишњем односу поверења.

Указује и да са Драганом Марковићем Палмом има добре односе такође и да су многи покушали да те односе покваре.

Министар спољних послова каже да данас путује у Италију, а да сутра иде у Грчку и да ће са тамошњим министрима спољних послова разговарати о ситуацији која се тиче корона вируса и отварању граница, а подсетио је да 18. јуна долази у Србију Сергеј Лавров, министар спољних послова Руске Федерације.

Каже да полако престаје у свету "ера онлајн дипломатије" а да постоје назнаке да ће се питање отварања граница, због короне, унутар ЕУ као и на Балкану и шире, решавати до краја овог месеца.

У овом тренутку у Европској унији нема још назнака како ће то изгледати, а каже да ће ЕУ вероватно дати препоруку да грађани земаља Уније могу међусобно да се посећују, а да би затим могла да следи препорука и за земље Шенгена.

Питање је међутим, каже, шта од тога ће се односити и на Србију.

Додаје да ће Србија морати да направи "блиц анкету", односно да разговара са свим министрима спољних послова како унутар ЕУ тако и у региону и даље, да се види шта је план а у вези могућности путовања наших грађана.

На питање да ли има информацију да ће од понедељка грађани Србије моћи да путују несметано у Црну Гору, каже да такву информацију нема и да тренутно граница са том земљом може да се пређе само уз одређене дозволе као што је случај, како је рекао, и са Хрватском.

"Ја сам са свима сам причао и они сви чекају 15. јуни да виде како ће ЕУ да регулише спољне границе. Може се очекивати препорука да се ублаже мере за земље кандидате али да ли ће то тако бити, не мора да значи", рекао је министар наводећи да вирус короне није нестао и да је и даље присутан.

Дачић је рекао да се он тестирао на коронавирус јер је био на два догађаја на којима су биле особе за које је накнадно утврђено да су позитивне на вирус а да је његов налаз био негативан, коментаришући то што је певачица Светлана Цеца Ражнатовић објавила да је инфицирана вирусом корана.

Ивица Дачић тестиран на корона вирус! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА