Најновије

АДВОКАТ ГАЈИЋ ОТКРИО КАДА СНС ПАДА СА ВЛАСТИ: Кључ промена је у распуштању ДБ! (ВИДЕО)

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је да ће „бојкот предстојећих избора победити“ јер ће донети поверење грађана у опозицију, и СНС ће бити на власти до 2022. године, када ће опозициони кандидат победити Александра Вучића на изборима за председника Србије.

Владимир Гајић (Фото: Јутјуб)

„Имамо чврсто везаних милион бирача и то ће да одузме много у укупном проценту изашлих на изборе. Реално ћемо да спустимо на три милиона изашлих или испод, што би био одличан резултат. После бојкота ћемо бити боље организовани и чвршћи него што смо били“, рекао је Гајић Слободној телевизији, наводи се у саопштењу Народне странке.

Гајић је додао да у Србији „не постоје избори“ и да се оно што ће се догодити 21. јуна се само назива изборима, јер је све унапред намештено и познато.

„Жао ми је што неке опозиционе странке нису имале живце да издрже у бојкоту“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да Народна странка држи реч и да се одлука о бојкоту показала као исправна, јер су изборни услови погоршани од августа 2019. године, када је ту одлуку донела.

„У данашњој Србији је све привид – правна држава, слобода, правда, законитост и грађани живе привид живота. У Србији је 1945. године успостављена традиција која не подразумева слободу, правду и демократију“, навео је Гајић.

Гајић је рекао да је Србији неопходна промена система, а за то је потребно да буду задовољена два услова, од којих је први забрана рада Српске радикалне странке, Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке.

„Неопходно је да у законитом и транспарентном поступку те странке и њихови лидери буду заувек избачени из политичке игре. То је урађено у Италији 1990. године, када је утврђено да је мафија потпуно преузела политичке странке“, додао је Гајић.

„Они су нас уништили, прво комунисти, па онда ови који су сви настављачи те идеје. Када је пао Берлински зид, код нас су се комунисти поделили у две колоне, направили су комунистичке четнике, Војислава Шешеља и то друштво које је после настало и у Републици Српској, и квази либерале, који су као нека велика левица и који и данас утичу на јавно мњење. Они воде политику у Србији, и назови грађанску и ову примитивну националистичку“, истакао је Гајић.

Гајић је навео да је други услов за промену система да се „уништи служба државне безбедности“, што су учиниле све државе у источној Европи после пада комунизма.

„То је служба која у Србији има непрекинут континуитет од 1945. године до данас. Они никада нису пали с власти, од када су били КНОЈ, па Озна, па Државна безбедност и данашња БИА, они су на власти у континуитету и учествовали су у смењивању сваке власти и довођењу сваке власти. То је политичка полиција која је, по правоснажним пресудама српских судова, учествовала као организатор у неколико најтрагичнијих убистава у нашој новијој историји – Ивана Стамболића, Славка Ћурувије и Зорана Ђинђића, као и у два покушаја убиства Вука Драшковића“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да се са том службом мора раскрстити тако што ће бити сви отпуштени, па да се запосле нови људи.

„Тамо сигурно има много професионалаца који би заслужили посао, али у тој служби кључне стратешке одлуке и дан данас доносе људи из режима Слободана Милошевића“, рекао је Гајић.

Шта нам је Вучић обећавао у експозеу 2016.? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА