Најновије

ДА ЛИ СПС НАПУШТА КОАЛИЦИЈУ СА СНС? ДАЧИЋ: "Пошто неки желе да почисте мене, мораћу да урадим супротно!"

Председник СПС-а Ивица Дачић изјавио је данас да постоји опструкција у странци и организовани покушаји да се СПС одвоји од СНС, али да он то неће учинити.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је за ТВ Прва казао и да није задовољан резултатима избора и додао да су "оманули" за 18.000 гласова од резултата које су себи поставили за циљ, и оценио да то није случајно.

Како наводи, очигледно да је постојала опструкција унутар странке, што показује и то, како каже, да су боље прошли на локалним, него на републичким изборима.

- Очигледно је да је постојала опструкција у странци, пошто неки желе да почисте мене, мораћу да урадим супротно. Ово је један специјални рат - казао је Дачић додајући да њега криве због коалиције са СНС-ом, односно Александром Вучићем.

Упитан да ли је са председником СНС-а разговарао о томе, Дачић каже да није било потребе јер је то питање које се тиче само СПС-а.

- То није случајно, постоји опструкција и организовани покушаји, мени је речено из Партије европскијх социјалиста да не можемо да постанемо члан због коалиције са Вучићем. Циљ је да се СПС одвоји од СНС-а - казао је Дачић.

Упитан да ли ће то и учинити, лидер социјалиста каже да неће и да већ није пристао на то. Како каже, о формирању нове владе није још увек разговарао са председником Србије.

Подсетио је да СНС има већину и без социјалиста и додао да је СПС спреман за наставак сарадње са напредњацима.

- Тренутно је небитно какав ће положај имати у новој влади, централно питање којим би требало да се баве су изазови пред којима се Србија налази - питање борбе против епидемије, економски опоравак, питање дијалога Београда и Приштине, евроинтеграција…

Фијаско од посете једног од највишег функционера државе Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА