Најновије

ИЗАЗИВАЊЕ ПОЛИТИЧКЕ НЕСТАБИЛНОСТИ: Дачић о краху приштинске владе

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је данас да пад владе у Приштини није одраз реалних политичких снага, већ изазивање политичке нестабилности.

Ивица Дачић. (Фото: mfa.gov.rs)

Дачић је за тв Пинк рекао и да с обзиром на то да је такозвани Уставни суд Косова наложио да се одрже ванредни парламентарни избори Београд тренутно у Приштини нема с ким да разговара.

Он је навео и да као оправдање политички представници Албанаца често кажу да је тешко да спроведу оно што је договорено.

- Александар Вучић може да спроведе све, а они не могу. То је смешно, то им је увек било оправдање. Тако то код њих бива - каже Дачић.

Како каже, питање дијалога Београда и Приштине није централно питање у Немачкој.

Наводећи да ће се и тамо одржати избори на јесен 2021. године, Дачић наводи да се Ангела Меркел још и интересује за косовско питање, али да може на власт уместо ње доћи неко кога уопште та тема не интересује.

- Од многих спољних фактора зависи ко ће се бавити нашом темом, а наша тема је и то да имамо специфичан услов за напредовање у преговорима са ЕУ, а то је дијалог Београда и Приштине - наводи председник парламента.

Истиче да ми можемо колико хоћемо да напредујемо у реформама, у Извештају Европске комисије не пише да је крива Приштина или да ЕУ сноси одговорност за нешто што није испуњено и што нема напретка у дијалогу.

- Њих то не интересује, они гледају фактичко стање и то да ли има или не напретка - казао је Дачић.

Хаос се спрема у Сирији, убијено 15 курдских бораца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА