Најновије

ДАЧИЋ БРАНИ БАЈДЕНА? "Нереално је да ће председник Америке то радити..."

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је данас да је нереално очекивати да ће нови председник САД Џо Бајден радити на заоштравању политике према Србији, као и да су Бајден из 2021. и Бајден из 90-их година две различите приче.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Дачић је гостујући на ТВ Пинк подсетио на бројне контакте које је амерички председник имао са политичарима у Србији у време када је био сенатор и потпредседник САД напомињући да се са њим и сам састајао као премијер Србије.

"Сви разговори са њим били су коректни. И тада је причао да му је у интересу да се у региону води процес помирења и да неће подржавати екстремне одлуке као што је раскидење споразума", рекао је Дачић.

Додао је да је већ било разоговора са велиим бројем људи који ће имати важне улоге у Бајденовој администрацији, међу којима је Викторија Нуланд, сада трећи човек Стејт департмента и да никада са њима није било пробелма.

Подсетио је да је Србија постигла веклики успех у акцији отпризнавања независности тзв. Косова и истакао да је 17 држава повукло признање, јер "смо покушавали и радили оно што нико други није радио".

"Сада морамо да упознамо сваког члана те администрације, да лобирамо, то су људи који имају одређена знања о нашем региону за које се не може увек рећи да су утемељена на неким анализама", навео је Дачић.

Он је истакао да је избор америчког народа унутрашња ствар, а да "ми треба да изградимо што боље односе", због чега је рекао да га радују најаве да би могло да дође до нових састанака.

Амбасада САД упозорила на хаос од Москве до Владивостока! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА