Најновије

ДАЧИЋ ЗАГРМЕО У СКУПШТИНИ! Проговорио о набавци руских вакцина!

Председник Скупштине Ивица Дачић изјавио је данас у парламенту да је Србија независна земља, која сама одлучује шта ради, додајући да је набавка вакцина здравствено, а не геополитичко питање.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Дачић је то рекао одговарајући на питање посланице СПС Снежане Пауновић, која га је упитала како оцењује изјаве европарламентарца Лукаса Мандла да политика вакцинације у Србији није успешна него опасна, који, како је рекла, показује свој анимозитет према Србији.

Мандл је то, наиме изјавио на недавној онлајн прес конференцији са известиоцем ЕП за Косово Виолом фон Крамон, уз оцену да се политика вакцинације у Србији уклапа у покушаје из иностранства да се изазову сукоби унутар ЕУ, и да се она тако подели.

- Лукас Мандл, који је из Аустрије и који је каже да је наша политика вакцинације опасна, да је то геополитика, а није медицинска ствар, наводи руске и кинеске вакцине. То бих разумео да немате став његовог премијера и шефа његове странке Себастијана Курца који је пре две недеље телефоном разговарао са Путином о томе да се у Аустрији производе руске вакцине. Како може у Аустрији да се производе руске вакцине, а у Србији не могу ни да се примају руске вакцине? - упитао је Дачић.

Он је додао да, сходно томе, нико Србији неће одређивати шта ће да ради.

- Ми смо суверена и независна земља и, ако сте мени то питање поставили, то је мој одговор - рекао је Дачић.

Медојевић открио Милов подмукли план, породица Ђукановић има само један циљ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА