Најновије

ДАЧИЋ У МОСКВИ: Србија се никада неће придружити санкцијама против Русије!

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић састао се данас у оквиру посете Москви са председником Државне Думе Федералне скупштине Русије Вјачеславом Володином и том приликом захвалио Русији на великој подршци коју пружа у одбрани територијалног интегритета Србије.

Ивица Дачић. (Фото: ria.ru)

Володин је новинарима пренео да је данас договорено да се до краја године у Београду отвори Међународни институт за очување историјског сећања.

Ово је, иначе, прва међународна посета Дачића као председника Скупштине Србије током које је оценио да су односи две земље можда на једном од највиших нивоа у целокупној историји.

- Желим да захвалим Русији на великој подршци коју нам пружа у одбрани нашег територијалног интегритета када је реч о проблему КиМ. Исто тако Србија се никада неће придружити санкцијама против Русије - рекао је Дачић.

Желимо даљи развој наших односа, рекао је Дачић и додао да очекује посету председника Владимира Путина и да у разговорима са српским шефом државе Александром Вучићем даље унапређју односе две земље.

Он је додао да очекује посету председника Думе Београду крајем године.

Председник Државне Думе Федералне скупштини Руске Федерације Вјацеслав Володин захвалио је Дачићу на посети, наводећи да су размотрили више питања билатералне агенде.

- Данас смо размотрили резултате нашег претходног рада и питања даље сарадње. Раније смо се договорили о стварању Међународног института за очување историјског сећања у Београду и данас смо прецизирали да ће се та идеја реализовати већ ове године - рекао је он.

Каже и да су размотрили координацију рада у међународним институцијама и форумима као што је на пример Парламентарна скупштина Савета Европе.

Америчка војска случајно открила свету тајне базе нуклеарног оружја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА